αποχωρούν-σταδιακά-οι-πρόσφυγες-από-τ-612239
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.04.2019 | 16:14

Αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες από το σταθμό Λαρίσης

Την απόφαση να αποχωρήσουν από την κατάληψη του Σταθμού Λαρίσης έλαβαν κάποιοι από τους πρόσφυγες που είχαν κλείσει τον χώρο και απαιτούσαν να μεταβεί εκεί λεωφορείο, το οποίο θα τους μεταφέρει στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα.

Αφού πρώτα ενημερώθηκαν πως τα σύνορα για εκείνους δεν πρόκειται να ανοίξουν, ώστε να γίνει πραγματικότητα το αίτημά τους, στη συνέχεια έλαβαν την απόφαση να δεχθούν την πρόταση που τους έγινε και να δώσουν τα εισιτήρια που είχαν αγοράσει, παίρνοντας πίσω τα χρήματά τους.

Ωστόσο, αυτό δεν αφορά το σύνολο των προσφύγων που είχαν προχωρήσει στην κινητοποίηση από σήμερα το πρωί στον Σταθμό Λαρίσης, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των συρμών να μην έχει αποκατασταθεί.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ανασταλεί και όλοι οι επιβάτες αναχώρησαν με πούλμαν για τους προγραμματισμένους προορισμούς τους. Τα δρομολόγια του Προαστιακού από το σταθμό Λαρίσης επίσης δεν εκτελούνται.

Μια ομάδα ανθρώπων σε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, η οποία έπρεπε να επιστρέψει στην Πελοπόννησο, μετά από μεσολάβηση του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Κλάπα, τελικά αναχώρησε για τον προορισμό της.