Αποχή μαθητών στην Σάμο λόγω 14 προσφυγόπουλων

Να απέχουν τα παιδιά τους από το σχολείο, από σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου και έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου, αποφάσισαν σε γενική συνέλευσή τους οι γονείς των μαθητών του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου.

Αφορμή για την απόφαση αυτή είναι ότι σήμερα αρχίζει η λειτουργία της Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με 14 προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολικό κτήριο.

Επίσης, σχεδιάζεται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 7 Μαρτίου έξω από το κτήριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, στην οποία έχουν κληθεί οι Σύλλογοι γονέων του νησιού.

Την ίδια ώρα, η ΕΛΜΕ Σάμου καλεί «εκπαιδευτικούς, γονείς και όλους τους φορείς του νησιού σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος να υποδεχθούν όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα».

Σήμερα βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Σάμο, προκειμένου να εξετάσει τα ζητήματα που τίθενται από τους γονείς.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΟΧΗ, ΜΑΘΗΤΩΝ, ΣΑΜΟ, 14 ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!