από-κόσκινο-πέρασε-η-τροχαία-1-300-οχήμα-860830
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.05.2022 | 15:31

Από «κόσκινο» πέρασε η Τροχαία 1.300 οχήματα σε μία μόλις ημέρα

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κατά τις οποίες ελέγχθηκαν πάνω από 2.000 άτομα και περισσότερα από 1.300 οχήματα με τους αστυνομικούς να βεβαιώνουν 236 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με τον στόχο της καταστολή της παραβατικότητας και της τόνωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 28 Μαΐου 2022 σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας οι οποίοι οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης ελέγχθηκαν 2.037 άτομα, εκ των οποίων 1.734 ημεδαποί και 303 αλλοδαποί, καθώς και 1.346 οχήματα.

Συνολικά βεβαιώθηκαν συνολικά 236 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων οι 74 για υπερβολική ταχύτητα , οι 2 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), οι 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η μία για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οι 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 2 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, οι 6 για ΚΤΕΟ και οι 145 για λοιπές παραβάσεις.

Από τα άτομα που ελέγχθηκαν προσήχθησαν συνολικά 20 άτομα, εκ των οποίων 17 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 11 άτομα, εκ των οποίων 9 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Παράλληλα κατασχέθηκαν και δύο κυνηγετικά όπλα.

Η Αστυνομία προειδοποιεί ότι παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.