απίστευτο-περιστατικό-με-σύλληψη-δικ-854774
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.11.2021 | 09:13

Απίστευτο περιστατικό με σύλληψη δικηγόρου στο Βόλο

Μια από τις υποθέσεις που συμβαίνουν σπάνια, απασχόλησε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που είχε αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός δικηγόρου από την Αθήνα, τη στιγμή που προσπαθούσε, μέσα στο Δικαστήριο, να αλλοιώσει στοιχεία δικογραφίας, για να επωφεληθεί πελάτης του που δικάζονταν για περίπτωση απάτης!

Ο δικηγόρος συνελήφθη, με κατηγορία υπεξαγωγή εγγράφων σε βαθμό πλημμελήματος, οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, για κατάθεση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η σε βάρος του δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

Όλα έγιναν στην ισόγεια αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, όπου εκδικαζόταν υποθέσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Ο δικηγόρος που είναι ηλικίας άνω των 60 ετών από την Αθήνα, εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, λέγοντας ότι εκπροσωπεί κατηγορούμενο για υπόθεση απάτης και ζήτησε από την πρόεδρο τη δικογραφία του για να τη μελετήσει στα έδρανα των δικηγόρων.

Όντως αφού παρέλαβε τη δικογραφία, ο νομικός κάθισε στο έδρανο για να τη μελετήσει, αλλά γυναίκα αστυνομικός παρατήρησε ότι κάτι έκανε με τα έγγραφα και κοιτούσε προσεκτικά. Αστυνομικός πήγε προς το μέρος του, από το απέναντι έδρανο και ήταν η στιγμή που ο δικηγόρος έσκιζε μέρος του τριπλότυπου μπλοκ αποδείξεων που υπήρχε στη δικογραφία (δύο αποδείξεις).

Η αστυνομικός ενημέρωσε τη γραμματέα του δικαστηρίου, που με τη σειρά της ενημέρωσε την πρόεδρο, που ζήτησε άμεσα τη δικογραφία πίσω, μαζί με όλα τα χαρτιά που είχε στο έδρανο ο δικηγόρος. Όπως διαπιστώθηκε, ο νομικός είχε μαζί του δύο πανομοιότητα μπλοκ αποδείξεων με σημειώσεις τα ονόματα και αντίστοιχα ποσά, που προφανώς δεν πρόλαβε να αντιγράψει.

Άμεσα η πρόεδρος του Δικαστηρίου συνέταξε έκθεση ότι υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αυτόφωρου αδικήματος και τη διαβίβασε στην εισαγγελέα υπηρεσίας. Ο δε δικηγόρος, που ζήτησε τελικά να αναβληθεί η υπόθεση του πελάτη του, όταν βγήκε από την αίθουσα του Δικαστηρίου, συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στην εισαγγελέα και από εκεί στην Αστυνομία για κατάσχεση, παροχή εξηγήσεων για το συμβάν και να γίνουν ένορκες καταθέσεις της γραμματέως του Δικαστηρίου και της αστυνομικού που αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί.

Η εισαγγελέας από την πλευρά της διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική δικογραφία, που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, για να αποφασίσει αν θα δικαστεί στο αυτόφωρο Τριμελές Εφετείο για την πράξη του. Αν δικαστεί, θα ενημερωθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος στον οποίο ανήκει, για να του επιβληθεί πειθαρχική ποινή.

magnesianews.gr