Απίστευτη ιστορία: Μυστικά αναμορφωτήρια της Γερμανίας στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που έγινε για τη Γερμανική Δημόσια Τηλεόραση (ARD), φέρνει στην επιφάνεια την ύπαρξη μυστικών αναμορφωτηρίων της Γερμανίας στη χώρα μας, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Στη σκιά του νόμου λειτουργούν από τη δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα δομές φιλοξενίας εφήβων σταλμένων από τη γερμανική Πρόνοια για «αλλαγή περιβάλλοντος».

Η αρμόδια υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης απορρίπτει τα περισσότερα αιτήματα της Γερμανίας, ωστόσο τα παιδιά έρχονται εδώ, με ευθύνη γερμανικών εταιρειών που επιδοτούνται από το γερμανικό κράτος. Κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν ασκείται από το ελληνικό κράτος σ’ αυτές τις δομές, στις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, στην τήρηση των δικαιωμάτων τους. Αγνωστο πόσες τέτοιες δομές, χωρίς άδεια λειτουργίας, υπάρχουν από τον Εβρο ώς την Κρήτη, πόσα παιδιά φιλοξενούν και για ποιο διάστημα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΡΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]