Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαδημήτρης

Απεβίωσε τα ξημερώματα, σε ηλικία 81 χρόνων, ο βετεράνος δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Δημήτρης Παπαδημήτρης. Ο Δ. Παπαδημήτρης, με την καυστική του σάτιρα και το ξεκαρδιστικό του χιούμορ, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία και ειδικά τη σχολιογραφία, σχεδόν για εξήντα χρόνια.

dimitris_papadimitris_aftodioikisi

Το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, της οποίας ο μεταστάς υπήρξε ιδρυτικό μέλος, εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του Δημήτρη Παπαδημήτρη. «Μνήμη αγαθή θα τον συνοδεύει για πάντα από όλα τα μέλη της δημοσιογραφικής οικογένειας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Άρχισε τη δημοσιογραφική του πορεία, στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ως συνεργάτης στο περιοδικό «Time of Cyprus», ενώ την επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 1959 στην εφημερίδα «Έθνος».

Ακολούθως, εργάστηκε στις εφημερίδες «Εθνική» και «Μάχη» υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της εφημερίδας «Σημερινή» και ήταν μόνιμος συνεργάτης στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», όπου δημοσιεύτηκε το τελευταίο του άρθρο στις 5 Σεπτεμβρίου 2017.

Η καθημερινή χιουμοριστική στήλη του «Ελευθεροστομίες», αρχικά στη «Μάχη» και «Φιλελευθεροστομίες» και μεταγενέστερα στον «Φιλελεύθερο», θα μείνει στην ιστορία της κυπριακής δημοσιογραφίας ως υποδειγματική γραφή κριτικής θεώρησης και δηκτικής στάσης έναντι των κοινωνικών και πολιτικών δρώμενων.

Έγραψε 300 επιθεωρήσεις και εκατομμύρια σατιρικούς στίχους και σχόλια σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες.
Δικοί του ήταν οι στίχοι του «Όρκου» που έδιναν οι νέοι της ΕΟΚΑ.

Πέρσι ο Δ. Παπαδημήτρης τιμήθηκε για την συνολική του προσφορά από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το βραβείο του είχε απονείμει ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!