απεργία-πλημμύρισαν-οι-δρόμοι-της-α-1147797
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.03.2023 | 15:17

Απεργία: «Πλημμύρισαν» οι δρόμοι της Αθήνας για το έγκλημα των Τεμπών

«Στείλε όταν φτάσεις. Δεν έφτασε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ». Αυτό το σύνθημα φωνάζει το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να συμμετέχει στις μαζικές κινητοποιήσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Χιλιάδες πολίτες έχουν κατέβει στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα 57 άνθρωποι, κυρίως νέοι, να χάσουν τη ζωή τους.

Φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και πληθώρα συλλογικοτήτων και συνδικάτων βρίσκονται αυτή την ώρα στο κέντρο και δίνουν τον παλμό στην συγκέντρωση. Ενα πλήθος περίπου 50.000 ανθρώπων καταδικάζει το έγκλημα των Τεμπών.

Τα μπλοκ των Συνδικάτων είναι ασφυκτικά γεμάτα με απεργούς!

Χιλιάδες μαθητές απαιτούν «αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί».

Χιλιάδες κόσμου καταφθάνει ακόμα… τρεις ώρες μετά την έναρξη της κινητοποίησης.

Σημειώνεται πως σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, υγειονομικών, δημοσίων υπαλλήλων αλλά και οργανωμένων οπαδών ομάδων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στην Αθήνα έχουν συγκεντρωθεί ήδη πάνω από 50.000 πολίτες. «Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη» απαιτούν χιλιάδες απεργοί στην Αθήνα.

Τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών είναι να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.