aπέλυσαν-ηθοποιό-γιατί-ήταν-έγκυος-η-γυ-975306
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.05.2023 | 16:45

Aπέλυσαν ηθοποιό γιατί ήταν έγκυος η γυναίκα του

Ο ηθοποιός Άγγελος Ανδριόπουλος, ο οποίος έχει γίνει γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, όπως τις «Άγριες Μέλισσες» και «Το Κόκκινο Ποτάμι», προέβη σε μια απίστευτη καταγγελία.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ταλαντούχος ηθοποιός κατήγγειλε πως σκηνοθέτης τον απέλυσε από καλοκαιρινή θεατρική παράσταση, λόγω του ότι η γυναίκα του είναι έγκυος. Η δημοσίευσή του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που του αναφέρουν να απευθυνθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Πιο αναλυτικά, ο Άγγελος Ανδριόπουλος έγραψε στη δημοσίευσή του:

«Σε άλλα νέα, σήμερα απολύθηκα λόγω… εγκυμοσύνης.

Να κλείνεις μια συμφωνία για καλοκαιρινή παράσταση, να δίνεις τα χέρια και δύο μήνες μετά, ύστερα από κάποιες πρόβες και ενώ έχεις δεσμεύσει την καλοκαιρινή σου περίοδο, να σε παίρνει ένα μεσημέρι τηλέφωνο η παραγωγή και να σου λέει «ότι ο σκηνοθέτης αποφασίζει να διακόψει τη συνεργασία γιατί ανησυχεί ότι δεν θα βγάλεις την παράσταση σε περίπτωση που τη συγκεκριμένη ημερομηνία γεννήσει η σύζυγός σου».

Δυστυχώς, λοιπόν, ενώ οι γυναίκες προσπαθούν ακόμα μετά από δεκαετίες να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και μετά, στην Ελλάδα του 2023 υπάρχουν και περιπτώσεις απολύσεων ανθρώπων που πρόκειται να γίνουν μπαμπάδες, με σκοπό να μη βλάψουν (με τη χαρά τους..?) το καλό; Τον στόχο; μιας παράστασης…».