απελάσεις-σκούπα-ρομά-και-μεταναστ-46272
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.04.2017 | 19:59

«Απελάσεις»-σκούπα Ρομά και μεταναστών στη Μύκονο -Παραιτήσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ

Σε μια ρατσιστική και ανεξήγητη κίνηση έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ από την Πέμπτη το πρωί, στην κοσμοπολίτικη Μύκονο. Χωρίς να είναι γνωστό ποιος έδωσε εντολή και γιατί, ξεκίνησε μια επιχείρηση-σκούπα με Ρομά και μεταναστών να διώκονται από το νησί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, Ρομά και μετανάστες οδήγηθηκαν προς εξακρίβωση και πολλοί που δεν είχαν ταυτότητα, έμπαιναν με εντολή αστυνομίας κατευθείαν στο πρώτο καράβι για να φύγουν από το νησί, ενώ απαγορεύτηκε η επιστροφή…

Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι μια ομάδα Πακιστανών που καθόταν στην παραλία της Φτελιάς, αφού κατέληξε στο τμήμα για εξακρίβωση και εφόσον οι άνθρωποι δεν είχαν μαζί τους χαρτιά, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του ΑΤ Μυκόνου.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ

Απέναντι στο σοβαρότατο αυτό περιστατικό το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του ζητά την παραίτηση των υπεύθυνων ως «μόνη λύση για να σωθούν, έστω, τα προσχήματα», θυμίζοντας το άρθρο 5 του Συντάγματος που προβλέπει ρητά ότι “Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα”.

«Καταπατούν κάθε λέξη του Συντάγματος», τονίζει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

Το άρθρο 5 του Συντάγματος προβλέπει ρητά ότι “Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα”. Καταπατούν κάθε λέξη του Συντάγματος.

Πρόσφατα η Βουλή τίμησε τους Έλληνες Ρομά σε ειδική συνεδρίαση της. Σήμερα μαθαίνουμε ότι η υποκρισία τους ξεπερνά κάθε όριο. Ακολούθησαν την Μέρκελ, τώρα κάνουν τον Σαρκοζύ να φαντάζει προοδευτικός.

Η παραίτηση των υπευθύνων είναι η μόνη λύση για να σωθούν, έστω, τα προσχήματα.