aπειλές-σε-καρδιολόγο-του-παπαγεωργίο-39764
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.05.2022 | 11:40

Aπειλές σε καρδιολόγο του Παπαγεωργίου από φασιστική ομάδα-«Άστοχη η προσέγγιση»

Ως μια υπερβολική και άστοχη προσέγγιση χαρακτηρίζουν νοσοκομειακές πηγές στο ThessToday.grτο περιστατικό με τα τρικάκια στο χώρο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης κάνοντας επίθεση σε καρδιολόγο ότι ήταν εξαφανισμένος σε ραντεβού που είχε προγραμματιστεί με ασθενή.

Στα τρικάκια που εντοπίστηκαν πριν από περίπου δύο ημέρες στους χώρους του νοσοκομείου και πέταξαν μέλη της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι μια οικογένεια έκανε ένα μεγάλο ταξίδι προκειμένου ένα μέλος της που χρειαζόταν βοήθεια, να επισκεφθεί τον γιατρό του νοσοκομείου μετά από προγραμματισμένο ραντεβού. «Κατά την άφιξή τους, ο γιατρός απουσίαζε και καθώς η οικογένεια αγωνιούσε για το άτομο τους, ο συγκεκριμένος ιατρός ήταν εξαφανισμένος με αποτέλεσμα ο ασθενής παραλίγο να καταλήξει νεκρός», γράφουν ακόμη στα τρικάκια ενώ δηλώνεται ότι θα ακολουθήσουν τις νομικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, πρόκειται για μια άστοχη καταγγελία και υπάρχει ένα θολό τοπίο σε όσα αναφέρονται στα σχετικά τρικάκια. «Εφόσον ο ασθενής βρισκόταν σε κίνδυνο, δεν θα έκανε το τόσο μεγάλο ταξίδι με την οικογένειά του αλλά θα καλούσε ένα ασθενοφόρο για να μεταφερθεί με ασφάλεια στο νοσοκομείο. Ακόμη και προγραμματισμένο να ήταν το ραντεβού, δεν υπάρχει περίπτωση να έφτασε περιστατικό στο νοσοκομείο, ιδίως με κίνδυνο την υγεία του ασθενή και να μην υπήρχε κάποιος άλλος γιατρός στον χώρο. Όταν υπάρχει μια συνεννόηση με κάποιον γιατρό και τα περιστατικά έρχονται στο νοσοκομείο, ακόμη και να απουσιάζει ο γιατρός που ζητούν, υπάρχει κάποιος άλλος που ενημερώνεται και δέχεται το περιστατικό για εισαγωγή εφόσον κινδυνεύει», τονίζουν οι ίδιες νοσοκομειακές πηγές στο ThessToday.gr.

Όσον αφορά τον γιατρό του Παπαγεωργίου με ειδικότητα καρδιολόγου, το προσωπικό δηλώνει ότι είναι μια αδικία ως προς τον ίδιο ο οποίος στη διάρκεια των 22 χρόνων στο νοσοκομείο, δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με ασθενή ενώ επισημαίνουν ότι αν χρειαστεί κάποια στήριξη, ομόφωνα τα σωματεία θα είναι στο πλευρό του. «Είναι από τους γιατρούς που δεν λείπει ποτέ ακόμη και όταν βρίσκεται σε εφημερία. Είναι πολύ συνεπής στις υποχρεώσεις του», σχολιάζουν.

Η αντίδραση του νοσοκομείου

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο νοσοκομείο λειτουργεί το Γραφείο Παραπόνων στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί κάθε ασθενής που αισθάνθηκε ότι παραμελήθηκε ή αδικήθηκε για κάποιο λόγο. «Ο ασθενής που μάλιστα κινδύνευσε η ζωή του θα μπορούσε να αναφέρει το συγκεκριμένο περιστατικό στο γραφείο παραπόνων ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση, να κληθούν και οι δύο πλευρές και να δώσουν εξηγήσεις για το συμβάν. Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθεί η διοίκηση του νοσοκομείου ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά. Δεν ωφελείται κανένας με τρικάκια και άστοχες καταγγελίες, ούτε λύνεται το πρόβλημα του ασθενή», σημειώνουν οι νοσοκομειακές πηγές.

Ανοιχτό παραμένει, ωστόσο, το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο καρδιολόγος σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το τρικάκι που βρέθηκε σε χώρους του νοσοκομείου:

Το περιστατικό καταγγέλλει και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Σκοπός τους είναι να συσκοτίσουν την πραγματική αιτία της ταλαιπωρίας των ασθενών που είναι οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, στοχοποιώντας και ρίχνοντας την ευθύνη στους υγειονομικούς. Αποδεικνύεται ότι απεχθάνονται ο λαός της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται στο πλάι των μαχόμενων υγειονομικών που δώσανε τεράστια μάχη για την υγεία των ασθενών και να αγωνίζεται για την ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος υγείας, φτάνοντας στο σημείο να απειλούν ανοιχτά και επώνυμα συναδέλφους. Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι βρίσκονται απέναντι από τις διεκδικήσεις και τις ανάγκες των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης. Οι μνήμες, άλλωστε, από την δράση της συγκεκριμένης ομάδας θρασύδειλων φασιστοειδών στα ΕΠΑΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης είναι ακόμα νωπή».

πηγή: thesstoday.gr