απάτη-πήγε-να-πουλήσει-ελαστικά-αυτοκ-216504
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.08.2021 | 12:53

Απάτη: Πήγε να πουλήσει ελαστικά αυτοκινήτου, του άδειασαν το λογαριασμό

Άλλη μια ηλεκτρονική απάτη καταγράφηκε, αυτή τη φορά στην Άρτα. Όπως έγινε γνωστό εξιχνιάστηκε εν μέρει από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας της περιοχής η απάτη σε βάρος ενός κατοίκου, ο οποίος είχε αναρτήσει σε σελίδα αγοραπωλησιών στο internet αγγελία για την πώληση ελαστικών αυτοκινήτου.

Πώς την «πάτησε»

Ο άνδρας που του τηλεφώνησε στις 9 Δεκεμβρίου του 2020 και εκδήλωσε ενδιαφέρον για να αγοράσει τα ελαστικά, του ζήτησε να γίνει η συναλλαγή μέσω εφαρμογής σε ATM. O πωλητής δεν υποψιάστηκε ότι επρόκειτο για απατεώνα. Μάλιστα, ακολούθησε τις υποδείξεις που του έκανε με αποτέλεσμα εκείνος να μεταφέρει από τον λογαριασμό του 2.900 ευρώ.

Δικογραφία για μια Ελληνίδα, ψάχνουν τον συνεργό της

Το θύμα είχε υποβάλει καταγγελία στην Ασφάλεια και, μετά από πολύμηνες έρευνες, εξακριβώθηκε ότι το χρηματικό ποσό είχε μεταφερθεί σε λογαριασμό ο οποίος ανήκει σε μια Ελληνίδα. Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια σε απάτη μέσω υπολογιστή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο συνεργός της.