Απάτη: Πάνω από 10.000 ευρώ απέσπασε υπάλληλος του Ι.Κ.Α. από ασφαλισμένους

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πολυγύρου, από τις αρχές του 2012 ως τα μέσα του 2015, είχε εξαπατήσει με αυτή τη μέθοδο τουλάχιστον επτά δικαιούχους και τους είχε αποσπάσει πάνω από 10.000 ευρώ Επί δυόμισι χρόνια αύξανε το

εισόδημά του ένας -συνταξιούχος, τώρα πια- υπάλληλος του Ι.Κ.Α. Πολυγύρου, ο οποίος εξαπατούσε τους ασφαλισμένους που δικαιούνταν αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα πείθοντάς τους ότι είχε γίνει λάθος στον υπολογισμό και έπρεπε να επιστρέψουν ένα μέρος τους.

Τουλάχιστον επτά ασφαλισμένοι δεν υποψιάστηκαν την κομπίνα του αδίστακτου υπαλλήλου, που άλλωστε φρόντιζε να εκδίδει πλαστά αποδεικτικά είσπραξης για τα χρηματικά ποσά που τους αποσπούσε ως επιστροφές! Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πολυγύρου, από τις αρχές του 2012 ως τα μέσα του 2015, είχε εξαπατήσει με αυτή τη μέθοδο τουλάχιστον επτά δικαιούχους και τους είχε αποσπάσει πάνω από 10.000 ευρώ.

Μετά την εξιχνίαση της δράσης του 60χρονου (σήμερα) υπαλλήλου του Ι.Κ.Α., έγινε έρευνα στο σπίτι του όπου κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 2.500 ευρώ, οκτώ βιβλιάρια καταθέσεων και χειρόγραφες σημειώσεις με χρηματικά ποσά που εξετάζονται για να εντοπιστούν και άλλες παρόμοιες απάτες που διέπραξε όσο υπηρετούσε. Λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου δεν συνελήφθη, αλλά η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτη, υπεξαίρεση στην υπηρεσία και πλαστογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΙΚΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΥΡΩ, 10.000, ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ, ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!