απατεώνες-ξάφριζαν-πολίτες-μέσω-αγγε-1095912
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.01.2023 | 08:40

Απατεώνες ξάφριζαν πολίτες μέσω αγγελιών ακινήτων- 16 συλλήψεις

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με 16 μέλη, που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες που είχαν βάλει αγγελίες για ενοικίαση ή πώληση ακινήτου, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, οι δράστες εντόπιζαν τα θύματά τους μέσω αγγελιών, ενώ η λεία τους ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι απατεώνες έμπαιναν στα σπίτια και όσο ο ένας από τους δύο μιλούσε με τον ιδιοκτήτη ο δεύτερος ξάφριζε χρήματα και τιμαλφή.

Ο 87χρονος δέχτηκε τηλεφώνημά τους μόλις μία ημέρα μετά την ανάρτηση αγγελίας για την πώληση οικοπέδου.

«Πιάσαμε την κουβέντα με την κοπέλα, διαβάσαμε το συμβόλαιο για το οικόπεδο και τότε χωρίς να το καταλάβω κάποιος άλλος μπήκε μέσα και πήγε στο δωμάτιο. Τρεις – τέσσερις χιλιάδες ευρώ που ήταν κρυμμένα σε διάφορα σημεία εξαφανίστηκαν, όλα από την ντουλάπα κάτω και ένα κουτί με κειμήλια εξαφανίστηκαν. Όταν έφυγαν μπήκα στο δωμάτιο και έμεινα άναυδος. Σε όποιο σημείο είχα λεφτά είχαν εξαφανιστεί» λέει ο Τάσος Δημητράς, θύμα κλοπής.

Στο σπίτι της γυναίκας με τον κομβικό ρόλο στην οργάνωση βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε ηλεκτρική σκούπα περισσότερα από 20.000 ευρώ.

Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν προκαθορισμένες φράσεις στις συνομιλίες τους με τα θύματα, με στόχο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

«Εγώ και η σύζυγος θα μείνουμε. Περιμένουμε παιδί»

«Εγώ είμαι ασφαλιστής και η γυναίκα μου κομμώτρια»

Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή.