απαλλαγή-λόγω-αμφιβολιών-για-τον-πρώη-1047549
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.05.2023 | 14:10

Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ πρότεινε η εισαγγελέας

Την απαλλαγή του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, λόγω αμφιβολιών, για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας το χρονικό διάστημα 2007-2015 για τις οποίες κατηγορείται, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η οποία πρότεινε ωστόσο την ενοχή του για τις υπόλοιπες δύο, αλλά, όπως τόνισε, αυτές έχουν πλέον παραγραφεί.

Στην αγόρευση της εισαγγελέας αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί ακριβώς όπως εξιστορήθηκαν από τα παιδιά, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και για ψευδείς αναμνήσεις.. Όπως έχουν ειπωθεί από τα παιδιά δεν υπάρχει, συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη για να αξιολογήσουμε.

Η μνήμη είναι υποκειμενική και μπορούν να εμφυτευθούν και ψευδείς αναμνήσεις». Στη συνέχεια η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και στους γονείς των κοριτσιών για τους οποίους είπε: «Οι γονείς με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας ένα εν δυνάμει κατά τη κρίση τους παιδόφιλο να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά. Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα».

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί αφού δικαστές και ένορκοι ακούσουν τις αγορεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος τον περασμένο Φεβρουάριο καταδικάστηκε από το Εφετείο σε φυλάκιση 5 ετών για άλλη υπόθεση που αφορούσε γενετήσιες πράξεις, σε βάρος ανήλικης, κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2011 έως και το Μάιο του 2013.