απαλλάχθηκε-ο-ινδιάνος-της-νέας-σμύ-1019459
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.05.2022 | 18:45

Απαλλάχθηκε ο «Ινδιάνος» της Νέας Σμύρνης

Απαλλάχθηκε ο «Ινδιάνος»!

Τέλος μπήκε στη δικαστική περιπέτεια του 30χρονου αποκαλούμενου «Ινδιάνου» οποίος είχε παραμείνει προσωρινά κρατούμενος επί επτά μήνες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στις 9 Μαρτίου 2021 στην Νέα Σμύρνη.

«Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον Αλέξανδρο Μ., γνωστό ως “Ινδιάνο” για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Το φιάσκο της ΕΛ. ΑΣ. με τη σύλληψη του “Ινδιάνου” επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος Δικαίου» αναφέρει ο συνήγορος του Παύλος Σαράκης.

Ο 31χρονος βρέθηκε αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούσαν τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, έκρηξης και κατασκευής προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών βομβών, που του αποδόθηκαν μετά από κατάθεση προσώπου από τον συγγενικό του κύκλο, το οποίο ωστόσο λίγες ημέρες μετά μετέβαλλε τους ισχυρισμούς του.

Ο κατηγορούμενος θεωρήθηκε ως το πρόσωπο που, όπως καταγράφηκε σε βίντεο κατά την διάρκεια των επεισοδίων, με ένα μεγάλο άλμα επιτέθηκε στον αστυνομικό και τον έριξε από την μηχανή που επέβαινε ως συνοδηγός.

Ο 31χρονος, παρέμεινε επτά μήνες προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση. Από την αρχή αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται προσκομίζοντας στοιχεία ότι δεν βρισκόταν καν στην Νέα Σμύρνη την ημέρα που έγιναν τα επεισόδια.

Το δικαστικό Συμβούλιο με το βούλευμα του (αριθμός 1466/2022) κρίνει ότι δεν πρέπει «να γίνει κατηγορία» σε βάρος του 31χρονου καθώς «δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις σε βάρος του». Τονίζουν δε οι δικαστές ότι πλην της επίμαχης κατάθεσης, την οποία ο ίδιος ο μάρτυρας ανασκεύασε πέφτοντας σε πολλές αντιφάσεις, δεν προέκυψε καμία εμπλοκή τού κατηγορούμενου στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Έτσι με την απαλλακτική τους κρίση οι δικαστές διατάσσουν και την παύση της ισχύος κάθε περιοριστικού όρου που έχει επιβληθεί στον 31χρονο.

Με το ίδιο βούλευμα, το Συμβούλιο παραπέμπει σε δίκη 11 κατηγορούμενους που είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, εκρήξεις και κατοχή εκρηκτικών αλλά και για σειρά πλημμεληματικών πράξεων. Αρχικά για την υπόθεση της Νέας Σμύρνης είχαν σχηματιστεί ξεχωριστές δικογραφίες, οι οποίες ωστόσο στην πορεία συνενώθηκαν λόγω συνάφειας.

ΑΠΕ