απαγόρευση-κυκλοφορίας-στοπ-στην-έ-838553
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.11.2020 | 14:22

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Στοπ» στην έξοδο από την Αττική

Την ώρα που η Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κόκκινο» όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού καθώς καθημερινά καταγράφεται τριψήφιος αριθμός είναι ολοένα και πιο πιθανό το lockdown στην Αθήνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος», δήλωσε ότι η Αττική δεν βρίσκεται κοντά στο lockdown, αλλά υπό την προϋπόθεση να αποδώσουν τα νέα μέτρα, ενώ χθες Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο Star άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα πιθανό lockdown στην πρωτεύουσα.

Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να «κλειδώνει» είναι η απαγόρευση της μετακίνησης από την Αττική προς τους όμορους νομούς που παραμένουν «καθαροί» από κρούσματα. Στους οποίους, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, οι Αθηναίοι ετοιμάζουν εκδρομές.

Παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στον Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε την διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη», οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα και στις διασωληνώσεις.

«Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα» τόνισε σχετικά ο κ. Πέτσας. Οριστικά λοιπόν, θα έχει ανακοινωθεί αν θα πάμε σε lockdown μέχρι την επόμενη Παρασκευή, κάτι που ανέφερε και το ρεπορτάζ της εκπομπής του Open TV. Σε ό,τι αφορά στις άλλες περιοχές που παρουσιάζουν έκρηξη κρουσμάτων, η Λάρισα φαίνεται πως θα προλάβει την Αττική, με τοπικό lockdown όπως η  Θεσσαλονίκη.

Ερχεται απαγόρευση μετακίνησης ως την Παρασκευή

Μέχρι να έρθει το lockdown όμως, το σενάριο για απαγόρευση εξόδου από την Αττική, για να μην «γκριζάρουν» οι εκδρομείς ό,τι έχει μείνει «καθαρό» στους όμορους νομούς, ύστερα από τις εκδρομές… διασποράς σε Εύβοια, Αράχωβα που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί απαγόρευση εξόδου από το νομό Αττικής για να «σωθούν» οι όμορες περιφέρειες. «Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε ανάλογα μέτρα αν χρειαστεί» επισήμανε σχετικά ο Στέλιος Πέτσας.

Οπως είπε στην «Ωρα Ελλάδος» ο δημοσιογράφος Γιάννης Σαραντάκος, στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν την πιθανότητα ενός ολικού lockdown καθώς οι περιοχές «γκριζάρουν» η μία μετά την άλλη, όμως η Αττική, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε καθεστώς lockdown. Ολα δείχνουν λοιπόν, ότι οδεύουμε προς λουκέτο και στην Αττική, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν τα πάντα, πλην των σχολείων. Ολες οι βαθμίδες θα παραμείνουν ανοιχτές, όμως αν «στραβώσει» κι άλλο το κλίμα και μετά την επιβολή του διαφαινόμενου lockdown, τότε θα κλείνουν κλιμακωτά οι βαθμίδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.