Απαγωγή Λεμπιδάκη: Συλληφθέντες κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης

Χριστούγεννα στα σπίτια τους ήθελαν να κάνουν δύο εκ των προφυλακισμένων στην υπόθεση της απαγωγής του Ηρακλειώτη επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς, πρόκειται για τον τελευταίο φύλακα του απαχθέντος και τον 46χρονο αγρότη από το Ρέθυμνο, οι οποίοι διά των συνηγόρων τους προσέφυγαν στο Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου,στρεφόμενοι κατά της διάταξης της αρμόδιας ανακρίτριας, ζητώντας την άρση της προσωρινής κράτησής τους και την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους.

Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε τις προσφυγές, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα κ. Ευστάθιου Θεοφανίδη, ο οποίος είναι άριστος γνώστης της δικογραφίας καθώς ως εισαγγελέας Αντιμετώπισης του Οργανωμένου Εγκλήματος χειρίστηκε την υπόθεση της απαγωγής από την αρχή μέχρι το τέλος.

Προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας έχει κάνει και ο τελευταίος συλληφθείς, ο 39χρονος από το Ρέθυμνο, αποτύπωμα του οποίου βρέθηκε στο κολλώδες τμήμα μονωτικής ταινίας που χρησιμοποιήθηκε για να σφραγιστούν με χαρτόνια τα παράθυρα στην σοφίτα όπου κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, στο τελευταίο κρησφύγετο, στην μάντρα με τα σκραπ.

Η προσφυγή έγινε στις 12 Δεκεμβρίου και η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Ηρακλείου εκκρεμεί για την περίπτωσή του.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ, ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!