αντώνης-καλλογιάνης-ο-καημός-για-την-α-874011
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.02.2021 | 09:37

Αντώνης Καλλογιάνης: Ο καημός για την απώλεια του γιου του

Ο Αντώνης Καλογιάννης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, τα τελευταία χρόνια ήταν κατάκοιτος. πέρα από τα ζητήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσουν, από την ηλικία των 67 ετών αντιμετώπιζε και ένα δράμα που κανένας γονιός δεν θέλει να βιώσει: έχασε τον γιο του σε ηλικία μόλις 46 ετών.

Ο γιος του πέθανε ξαφνικά από εγκεφαλικό ανεύρυσμα, μια ύπουλη νόσο που σπάνια δίνει προειδοποιητικά συμπτώματα εκτός από έναν πολύ οξύ πονοκέφαλο και αυτό όχι πάντα εγκαίρως. 0 46χρονος Ευάγγελος Καλογιάννης ήταν μοναχοπαίδι και άφησε δύο ανήλικους γιους πίσω του. Στο πλευρό του Αντώνη Καλογιάννη έσπευσαν την δύσκολη εκείνη περίοδο συνάδελφοι και φίλοι οι οποίοι διοργάνωσαν μεταξύ άλλων και συναυλίες προκειμένου να τον συνδράμουν οικονομικά.

Ο τραγουδιστής είχε μιλήσει για πρώτη φορά για την τραγική του απώλεια, που βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, στην εκπομπή Προσωπικά της Έλενας Κατρίτση.

«Είναι η πρώτη φορά που μιλάω για αυτόν και η τελευταία. Η απώλεια του γιου μου ήταν καθοριστική για τη ζωή μου. Ο γιος μου ήταν ένα αρσενικό 100%. Η απώλεια του γιου μου ήταν καθοριστική για τη ζωή μου. Δεν ήταν μόνο ένας γιος, ήταν ένας φίλος, ένας σύντροφος. Ήμασταν δύο άνδρες που μιλούσαμε ως άνδρας προς άνδρα. Πονάνε όλα αυτά, αλλά δε φοβάμαι τον πόνο».

Στη συνέντευξή του ο τραγουδιστής είπε πως φοβάται τον θάνατο, γιατί θα του στερήσει τον ήλιο, τη θάλασσα, τους φίλους του. «Δεν τον χωνεύω δεν τον γουστάρω τον θάνατο».

Μιλώντας για την προσωπική του ζωή, ο Αντώνης Καλογιάννης αναφέρθηκε στη σύζυγό του, Ελένη, αποκαλύπτοντας αρκετές λεπτομέρειες για τη σχέση τους, που δεν είχε πει ποτέ. Δήλωσε, χαρακτηριστικά:

“Στη ζωή αυτή γνώρισα πολύ κόσμο και πολλές γυναίκες. Με άλλες ήταν εφήμερα τα πράγματα. Όλα αυτά αντιμετωπίστηκαν από τη γυναίκα μου, την Ελένη, με μια αξιοπρέπεια που δεν την πιστεύω. Υπήρξαν στιγμές όπου πήγαινα να κάνω Πάσχα στην Καισαριανή και το βράδυ της Ανάστασης, άφηνα την οικογένειά μου κι έφευγα να βρω μια άλλη γυναίκα. Μια φθορά, που την ευθύνη την είχα εγώ. Μια μέρα μου είπε: “Αντώνη, επειδή σε βλέπω και τυραννιέσαι, πήγαινε και ζήσε μαζί της σε παρακαλώ. Και αν μπορείς ότι μπορείς να μείνεις, μείνε. Κι αν δεν μπορείς, εγώ θα είμαι εδώ”. Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Την περίμενα αυτή τη στάση από τη συγκεκριμένη γυναίκα. Την εκτιμώ και την αγαπώ απεριόριστα. Είναι η πρώτη φορά που μιλάω έτσι για την Ελένη σε εκπομπή. Είναι η πρώτη φορά που τα λέω. Έλεγα ότι δεν θα αναφερθώ ποτέ σε αυτά”.