Αντίθετος σε εμβολιασμούς από φαρμακοποιούς ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

Την πλήρη αντίθεσή του στη «συστηματική προσπάθεια αντιποίησης» του ιατρικού επαγγέλματος και την «ανεύθυνη εκχώρηση» ιατρικών πράξεων σε φαρμακοποιούς εκφράζει, μετά τους γιατρούς της Αθήνας, και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, που ζητεί την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που δίνει τη δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να διενεργούν εμβολιασμούς.

Όπως επισημαίνει, «η πράξη του εμβολιασμού τελείται υπό ορισμένες ιατρικές προϋποθέσεις, ενδείξεις και αντενδείξεις, τις οποίες τις γνωρίζει αποκλειστικά ο θεράπων ιατρός. Η αντιμετώπιση αλλεργικών αντιδράσεων ή άμεσων παρενεργειών μετά τον εμβολιασμό εντάσσονται κατά αποκλειστικότητα στο ιατρικό έργο-την ιατρική ευθύνη και προϋποθέτει τη δυνατότητα φαρμακευτικής αντιμετώπισής τους σε κατάλληλο χώρο αδειοδοτημένο για υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους».

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, «η χώρα μας, μοναδική εξαίρεση στον Ευρωπαϊκό χώρο, πληρώνει ήδη την αντιεπιστημονική πρακτική της χορήγησης αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή. Σε ένα ευνομούμενο σύστημα, ο κάθε επαγγελματίας υγείας έχει σαφώς οριοθετημένο και υπεύθυνο ρόλο. Κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή. Καμία ιατρική πράξη από μη γιατρούς».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ, ΠΑΤΡΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΙΑΤΡΙΚΟΣ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!