αντίο-μαμά-είσαι-μαχήτρια-σε-αγαπάμε-954990
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.10.2021 | 15:20

«Αντίο μαμά είσαι μαχήτρια σε αγαπάμε πολύ και πάντα»

«Αντίο μαμά είσαι μαχήτρια σε αγαπάμε πολύ και πάντα». Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια η Κατερίνα, κόρης της Φώφης Γεννηματά αποχαιρέτησε τη μάνα της…

Έφυγες όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μία μαχήτρια, τόνισε η μεγαλύτερη κόρη της Αιμιλία, αποχαιρετώντας με δάκρυα στα μάτια τη μητέρα της, προσθέτοντας: «χόρεψες το ζεϊμπέκικο της ζωής καλύτερα από όλους»

Ράγισε καρδιές όμως και ο επικήδειος του 17χρονου Γιώργου, του γιου της Φώφης Γεννηματά στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στη Μητρόπολη.

«Αγαπημένη μας μητέρα, βρισκόμαστε όλοι εδώ. Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια. Όλες τις μάχες τις έδωσες παλικαρίσια. Έγινες υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα. Μας δίδαξες τι σημαίνει αγάπη και συντροφικότητα. Ο δεσμός που είχες με τη θεία μας είναι παράδειγμα αδελφικής αγάπης. Με την αποχώρηση σου νόμιζα ότι θα έφευγαν μαζί σου όλες οι ελπίδες μου. Η οικογένεια ήταν για σένα όλη σου η ζωή, κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει. Θα μας φυλάς με το χαμόγελο που μας σημάδεψε από εκεί ψηλά πάνω από τα σύννεφα».

Τους υπόλοιπους επικήδειους λόγους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, εκ μέρους δε του ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας του Κινήματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, αλλά και τα τρία της παιδιά.