αντιφασιστική-συγκέντρωση-και-συναυ-177320
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.09.2018 | 18:04

Αντιφασιστική συγκέντρωση και συναυλία το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση και συναυλία στην Αθήνα, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και τις καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και την έκρηξη του ρατσισμού στην Ευρώπη, όπως αποτυπώνεται τόσο στην Ιταλία του Σαλβίνι αλλά και στη Σαξονία με τα ρατσιστικά πογκρόμ, καλεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου η ΚΕΕΡΦΑ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης με σύνθημα «να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια με τον φασισμό και το ρατσισμό» και έμπνευση από την δυναμική απάντηση των δεκάδων χιλιάδων αντιφασιστών στο Κέμνιτς της Γερμανίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 5 το απόγευμα για πορεία προς τη Βουλή και στις 19:00 μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή αλλά και στήριξη πολλών καλλιτεχνών.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνονται για την ίδια ημέρα τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε πολλές άλλες πόλεις πανελλαδικά.

Στο κάλεσμα, το οποίο απευθύνουν εργατικά σωματεία, κοινότητες μεταναστών, δήμοι και αντιφασιστικές οργανώσεις, σημειώνονται τα εξής:

«Στις 15 Σεπτέμβρη πλημμυρίζουμε το Σύνταγμα για να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια με τον φασισμό και το ρατσισμό. Εμπνεόμαστε από την δυναμική απάντηση των δεκάδων χιλιάδων αντιφασιστών στο Κέμνιτζ της Γερμανίας που πλημμύρισαν τους δρόμους κατά της εμφάνισης των νεοναζί και σε αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες.

Ξεσηκωνόμαστε για να τσακίσουμε τους φασίστες δολοφόνους του Παύλου Φύσσα. Είναι σκάνδαλο ότι φτάσαμε στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του και η δίκη των φονιάδων νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν έχει ακόμη καταλήξει σε καταδίκη ενώ οι φονιάδες κυκλοφορούν στις γειτονιές μας ελεύθεροι. Είναι τεράστια πρόκληση ότι φτάσαμε η Χρυσή Αυγή να απειλεί από το βήμα της Βουλής με πραξικόπημα.

Είναι πρόκληση να προχωράνε σε επιθέσεις οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και άλλοι ακροδεξιοί φορώντας τη μάσκα του πατριώτη. Είναι πρόκληση να στοχοποιούν τους μετανάστες, την ώρα που οι Αιγύπτιοι ψαράδες μαζί με ντόπιους με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν εκατοντάδες αποκλεισμένους από τις φονικές φλόγες στις παραλίες και στη θάλασσα στο Μάτι.

Θα κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες παντού υπερασπίζοντας πρώτα από όλα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δυναμώνοντας το κίνημα αλληλεγγύης και λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στην Ευρώπη-φρούριο, των κλειστών συνόρων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Στην Ευρώπη, η ακροδεξιά ανεβαίνει διότι οι κυβερνήσεις και η ΕΕ ευθυγραμμίζονται με τις ρατσιστικές απαιτήσεις του Τράμπ, του Σαλβίνι, της Λεπέν και του Ζεεχόφερ που επέβαλαν- στην Σύνοδο Κορυφής στις 28 Ιούνη μια συμφωνία του αίσχους. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της και να μην προχωρήσει στη διμερή συμφωνία με τη Μέρκελ που καθιερώνει απελάσεις. Απαιτούμε να σταματήσει ο αποκλεισμός των προσφύγων στα νησιά, να πάρουν άσυλο και χαρτιά, να έρθουν να ζήσουν στις πόλεις μας, στις γειτονιές, να έχουν πρόσβαση στα σχολειά, στα νοσοκομεία, στη δουλειά. Μαζί να ζήσουμε και να παλέψουμε για μια καλύτερη κοινωνία.

Σε όλη την Ευρώπη και στην Αμερική δυναμώνει η αντίσταση στους φασίστες και το ρατσισμό.

Ένας ολόκληρος κόσμος αγανακτεί γιατί τα φαντάσματα του μεσοπόλεμου, του Χίτλερ και του Μουσολίνι, ξανά βαδίζουν στους δρόμους και απειλούν. Εκατοντάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου όταν ο Τραμπ επισκέφτηκε τη Βρετανία.

Στις 15 Σεπτέμβρη το αντιρατσιστικό κίνημα στην Αυστρία και την Γερμανία προχωράει στη πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στα σύνορα στο Πασσάου απαιτώντας ανοικτά σύνορα για τους πρόσφυγες. Το ίδιο και στην Ιταλία ξεσηκώνονται κατά του Σαλβίνι και ετοιμάζονται το Σεπτέμβρη για μεγάλη κινητοποίηση στη Ρώμη.

Χιλιάδες έχουν υπογράψει έκκληση με κάλεσμα να μπουν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στη φυλακή μετά από την απειλή για πραξικόπημα. Συνδικάτα και εργαζόμενοι, Δήμοι και δημοτικές κινήσεις, καλλιτέχνες και προσωπικότητες, μετανάστες και πρόσφυγες, μαθητές και φοιτητές, ενώνουμε τη φωνή μας για να φράξουμε το δρόμο στην άνοδο του φασισμού και να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών και των προσφύγων.

Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη συγκεντρωνόμαστε στην Ομόνοια στις 5μμ για πορεία προς τη Βουλή και στις 7μμ δίνουμε μαζικό παρών στη μεγάλη συναυλία κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Την ίδια μέρα οργανώνουμε αντίστοιχες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες πόλεις πανελλαδικά.

Να μην λείψει κανείς και καμιά!»

Συμμετέχουν

Ναταλία Ρασούλη, Απόστολος Ρίζος, Αγγελική Τουμπανάκη, Illegal Operation, Jerome Kaluta, Penny Dreadful, Quilombo, Usurum, Voyager και Υακίνθη Λάγιου, Κυνηγοί Ονείρων, Broken da Rima, Rosa Shakur-Berlin GER

Στηρίζουν-χαιρετίζουν

Ρέα Γαλανάκη, συγγραφέας, Φοίβος Δεληβοριάς, μουσικός, Μάρω Δούκα, συγγραφέας, Κώστας Μανταίος, πρόεδρος του ΣΦΕΑ-Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξοριθέντων Αντίστασης 1967-1974, Εύα Μπέη, ζωγράφος, Μίλτος Πασχαλίδης, τραγουδιστής, Στέλλα Πρωτονοταρίου, εκπαιδευτικός,δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Γιάννης Σακαρίδης, σκηνοθέτης, Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος, πολιτική αγωγή τη δίκη της Χρυσής Αυγής και του Σαχζάτ Λουκμάν, Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, πολιτική αγωγή τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Σκαρμέας, δικηγόρος, πολιτική αγωγή τη δίκη της Χρυσής Αυγής,Μιχάλης Λυμπεράτος, ιστορικός-πανεπιστημιακός, Προκόπης Παπαστράτης, ιστορικός, ομότιμος καθηγητής Πάντειο, Νίκος Στραβελάκης, οικονομολόγος-πανεπιστημιακός, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η “Ενότητα”, Μαχμούντ Μεσαφέρ, Αιγύπτιος αλιεργάτης-διασώστης στην πυρκαγιά στο Μάτι, Αρεφ Ραχμάν, Κοινότητα Μπαγκλαντές-πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους εργάτες γης Ν. Μανωλάδας, Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη, Ορέστης Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων, Αντώνης Ρέλλας, σκηνοθέτης-κινηματογραφιστής, Κίνηση για την Απελευθέρωση των Ατόμων με Αναπηρία

Στηρίζουν επίσης θύματα ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής:

Χαντίμ Χουσείν και Σουγκράν Μπίμπι, γονείς του δολοφονημένου Σαχζάτ Λουκμάν, Αμπουζίντ Εμπάρακ, Αιγύπτιος αλιεργάτης, Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, Ριασάτ Αλί, μαχαιρωμένος από χρυσαυγίτες στη Μεταμόρφωση, Μασούντ Μαχμούντ, εμπρησμός στο κουρείο Μεταμόρφωσης, Ασφάκ Μαχμούντ, εργάτης γης στον Ασπρόπυργο, Καμάρ Ζαμάν,εργάτης γης στη Γκορυτσά Ασπροπύργου, Ασίφ Αλί, θύμα επιθέσεων στη Νίκαια, Μοχάμεντ Ιτζάζ, εργατικές πολυκατοικίες Ρέντη, Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος, πολιτική αγωγή τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πίττας, δημοσιογράφος Εργατική Αλληλεγγύη, Αντώνης Αλφιέρης, ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά.

Καλούν:

ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΙΝΑΠ, ΠΣΕΠ Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ,

Σωματεία εργαζόμενων Νοσοκομείων: Γεννηματά, Άγιου Σάββα, Ερυθρού Σταυρού,

Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “Η Ενότητα”, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών & Προσφύγων,

Κοινότητα Μπανγκλαντές, KASAPI Hellas – Ενωση Φιλιπινέζων Εργατών,

Αφρικανικό Δίκτυο στην Ελλάδα, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής,

Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών,

Δήμος Αθήνας, Δήμος Κορυδαλλού, Δήμος Νίκαιας – Ρέντη,

Δημοτικές Κινήσεις, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθήνας,

Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας,

Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών,

Πρωτοβουλία για το Κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής

ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή