αντιεμβολιαστές-παρέμβαση-της-εισαγ-923599
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.11.2021 | 13:04

Αντιεμβολιαστές: Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις εφόδους αρνητών στα νοσοκομεία

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με εφόδους αντιεμβολιαστών στα νοσοκομεία. Την αντίδραση της Εισαγγελίας προκάλεσε της εφημερίδας Real News το οποίο έκανε λόγο για μαζικές εφόδους αντιεμβολιαστών στις μονάδες Υγείας προκειμένου να αποτρέψουν διασωληνώσεις ασθενών.

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Εμμανουήλ Κασωτάκης όπου θα εξετάσει αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίασης των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοιού και βίας κατά υπαλλήλων.

Ποια περιστατικά είδαν το “φως” της δημοσιότητας

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν ένα από τα πλέον ενδεικτικά περιστατικά που έχουν καταγγελθεί ήταν αυτό που σημειώθηκε στις 28 Αυγούστου στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου 25 άτομα εισέβαλαν στο νοσοκομείο και 4 εξ αυτών κατάφεραν να εισέλθουν στην πνευμονολογική κλινική, λέγοντας πως είναι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» ζητώντας να μην διασωληνωθεί μια ασθενής.

Παρέμβαση εισαγγελέα για fake news σχετικά με εμβόλια και τεστ

Υπενθυμίζεται ότι την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, προκάλεσαν δημοσιεύματα με αναφορές που αμφισβητούν την επικινδυνότητα της πανδημίας, την αποτελεσματικότητα των test, ενώ χαρακτηρίζουν επικίνδυνα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Σε μια προσπάθεια περιορισμού των «fake news» που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στο κοινό, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων («Μακελειό», «Ελεύθερη Ώρα»), καθώς και ανάλογων video-δηλώσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.