Αντιδήμαρχος Ραφήνας: 11 περιπολικά στην υπηρεσία φύλαξης
Σάββατο
4
Φεβρουάριος
Back

Αντιδήμαρχος Ραφήνας: 11 περιπολικά στην υπηρεσία φύλαξης του Φουρθιώτη

Αντιδήμαρχος Ραφήνας: 11 περιπολικά στην υπηρεσία φύλαξης του Φουρθιώτη

Σε αποκάλυψη σχετικά με την διάθεση 11 περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ από διάφορα αστυνομικά τμήματα για την φύλαξη του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη σε 24ωρη βάση, προχώρησε μέσα από ανάρτηση του, ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Ραφήνας -Πικερμίου Χρήστος Τσεμπέρης. Μάλιστα, δημοσίευσε και το σχετικό έγγραφο της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσεμπέρη:

«Και για να μιλήσουμε λίγο πιο σοβαρά.

Η υπόθεση διάθεσης ή και σπατάλης πολύτιμων πόρων , τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή από την ΕΛΑΣ, με εντολή του Υπουργείου, για τη φύλαξη «προσώπων – στόχων» κρατάει χρόνια. Ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ έχουν γίνει για το θέμα και πολύ μελάνι έχει χυθεί, χωρίς ωστόσο να αλλάζει κάτι δραματικά , παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.
Προφανώς δεν μπορούν να μπουν όλα σε ένα καλάθι. Δεν είναι κάθε υπόθεση ίδια. Δεν έχει την ίδια βαρύτητα ή τα ίδια πραγματικά περιστατικά που κάθε φορά συνεκτιμούνται υπηρεσιακά. Αλλά δυστυχώς η απαραίτητη εξαίρεση στη λήψη επιχειρησιακών μέτρων τείνει να γίνει κανόνας, καταστρατήγηση δικαιώματος και κατασπατάληση πόρων, πολύτιμων για την κοινωνία και την ασφάλειά της για το κάθε πιθανό ή απίθανο πρόσωπο, χώρο ή περσόνα που ζητά και λαμβάνει προστασία.
Το πρόσφατο θέμα με τη διαταγή φύλαξης του κάθε κου Φουρθιώτη υπό την οιανδήποτε ιδιότητα είναι απλά το σύμπτωμα αυτής της κακώς συνεχιζόμενης κατάστασης. Δεν είναι η είδηση. Η είδηση είναι ότι συνεχίζεται η εφαρμογή ενός μέτρου (πολλές φορές αναγκαίου και απαραίτητου) αλλά και πολλές άλλες με εξαιρετικά αμφιλεγόμενα κριτήρια εφαρμογής που προκαλούν, τουλάχιστον, συζητήσεις και αμφισβητήσεις…
Προφανώς δεν έχει ένα στρατό από περιπολικά και ενστόλους ζωσμένους γύρω από το σπίτι ή την εργασία ή όπου αλλού, ταυτόχρονα. Έχουν όμως δεσμευτεί αυτές οι δυνάμεις και τα οχήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες 24ωρης βάρδιας φύλαξης μετά την εντολή του αρμόδιου Υπουργείου. Και αυτό αφαιρεί πόρους που δεν υπάρχουν από κάθε μια εκ των περιοχών ευθύνης των ΑΤ για τη φύλαξη ενός προσώπου και όχι για την ασφάλεια των περιοχών τους.
Πόσες τέτοιες εντολές υπάρχουν? Πόσα πρόσωπα? Πόσοι και ποιοι πόροι έχουν δεσμευθεί για αντίστοιχους λόγους και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την κοινωνία?
Και το ερώτημα παραμένει. Γιατί και μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτό?», αναφέρει ο κ. Τσεμπέρης

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!