άνθιμος-αρρώστια-η-διαταραχή-ταυτότη-3248
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.10.2017 | 15:19

Άνθιμος: Αρρώστια η διαταραχή ταυτότητας φύλου

Αρρώστια χαρακτήρισε τη διαταραχή ταυτότητας φύλου ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, σχολιάζοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Είναι ένα είδος ασθενείας ας πούμε. Εάν για παράδειγμα ένα παιδί γεννηθεί με πρόβλημα στο πόδι του και κουτσαίνει, δεν θα κάνουμε θεραπεία; Δεν θα το αποδεχθούμε; Θα το αποδεχθούμε. Η Σύνοδος λέει «όχι» σε περιπτώσεις που έχουν ξεχωριστά γνωρίσματα», είπε χαρακτηριστικά ο ιεράρχης.

Όπως είπε είναι δικαίωμα του προσώπου για τον εαυτό του να καθορίζει αυτά που τον απασχολούν ή τον προβληματίζουν ή του είναι εμπόδιο στη ζωή.

«Αυτά μόνος του δεν μπορεί να τα διορθώσει, πρέπει να πάει ή στον γιατρό του ή στον πνευματικό του και να πει ότι έχει πρόβλημα πχ με την ανδρική του υπόσταση», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί ο πνευματικός να τον διώξει ή να τον κάνει να χάσει την ελπίδα του.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση και την ψήφιση στη Βουλή επισήμανε ότι «το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να συζητηθεί διεξοδικά με επιστήμονες και να υπάρξει και η άποψη εκπροσώπου της εκκλησίας».

Όπως είπε τη στιγμή που η κοινωνία που ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα «δεν μπορεί να δημιουργείται ένα θέμα “πολυτελείας” που διχάζει τον κόσμο».