αντετοκούνμπο-εοτ-αυτή-είναι-η-χώρα-μο-502719
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.06.2018 | 18:18

Αντετοκούνμπο-ΕΟΤ: Αυτή είναι η χώρα μου, η Ελλάδα

«Τρίποντο» στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό «βάζουν» ο ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού με την επιλογή τού κορυφαίου Έλληνα NBAer Γιάννη Αντετοκούμπο ως κεντρικό πρόσωπο στην παγκόσμια τουριστική καμπάνια της Ελλάδας.

Όπως τονίστηκε σε σημερινή εκδήλωση, η πρόταση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον «Greek Freak» των Milwakee Bucks, ο οποίος την αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν η γνωστή καμπάνια της Aegean ήταν ένα πρώτο βήμα για την είσοδο του Γιάννη Αντετοκούμπο στα δρώμενα του τουρισμού, η παγκόσμια καμπάνια που ετοιμάζει ο ΕΟΤ θα αποτελέσει την αρχή μίας μεγάλης μεταστροφής της «παραδοσιακής» εικόνας που έβγαζε η χώρα προς τα έξω ως τουριστικός προορισμός (sea & sun) τα προηγούμενα χρόνια, σε μία περισσότερη σύγχρονη.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αντετοκούμπο θα αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας, ανοιχτή σε όλους τους επισκέπτες 365 ημέρες τον χρόνο, αναδεικνύοντας όλα τα επιμέρους θεματικά τουριστικά προϊόντα της (γαστρονομία, πολιτισμός, αθλητισμός, city-break κ.ά.) με τη συμμετοχή του σε σποτ. Το βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Αντετοκούνμπο στο Instagram ξεκινά με ένα εντυπωσιακό «κάρφωμα», φορώντας τη φανέλα με το 34 των Bucks.

Σε δηλώσεις της, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε: «Όταν γνώρισα την οικογένεια του Γιάννη συγκινήθηκε με το πόσο αγαπούν την Ελλάδα. Είναι άξιος πρεσβευτής της Ελλάδας και στο πλαίσιο αυτό ζήτησα να γίνει και πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού, κάτι που με χαρά, όπως είπε, αποδέχτηκε. Πρωταγωνιστεί σε ένα σποτ και καλεί τον κόσμο να επισκεφθεί την Ελλάδα 365 ημέρες τον χρόνο». Η κ. Κουντουρά συμπλήρωσε ότι το διαφημιστικό σποτ θα προβληθεί από τα κοινωνικά δίκτυα του Έλληνα NBAer, από το υπουργείο, τις πρεσβείες, και τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Αντετοκούνμπο: Αγαπώ τη χώρα μου και θέλω να δείξω τις ομορφιές της

Από την πλευρά μου εγώ και η οικογένειά μου θα προσπαθήσουμε να προβάλλουμε όσο μπορούμε κι εμείς τις ομορφιές, τους ανθρώπους και την κουλτούρα της χώρας μας, αλλά και την αλληλεγγύη, τη φιλανθρωπία.

Μάλιστα, στάθηκε στην πρωτοβουλία της οικογένειάς του να ενισχύσει το φιλανθρωπικό σωματείο «Κιβωτός του Κόσμου», με αγώνα 5 χιλιομέτρων, διοργανώνεται στις 7 Ιουλίου. Επίσης, δήλωσε περήφανος και συγκινημένος που είναι πρεσβευτής της Ελλάδας για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών.

Ερωτηθείς τι σημαίνει για εκείνον να είναι πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού, ο «Greek Freak» απάντησε: «Είναι πολύ σημαντικό γιατί αγαπώ την Ελλάδα, αγαπώ τη χώρα μου και απλώς μου δίνεται η ευκαιρία να δείξω τις ομορφιές της, τους ανθρώπους, τι σημαίνει να είσαι Έλληνας. Κι όσο μπορώ να βοηθήσω τον συνανθρωπό μου, γιατί το πιο σημαντικό πράγμα είναι η φιλανθρωπία».

«Ειμαι πολύ περήφανος και για μένα και για την οικογένειά μου. Μπορούσαν να επιλέξουν οποιονδήποτε άλλον και επέλεξαν εμένα. Με συγκινεί και μέσα από την καρδιά μου θα τους ευχαριστήσω», σημείωσε.