ανταρσία-στις-γειτονιές-της-αθήνας-ρα-769420
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.10.2021 | 20:00

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Ρατσιστικός αποκλεισμός στις απολυμένες καθαρίστριες του Δ. Αθηναίων

«Εμπαιγμό και ρατσιστικό αποκλεισμό στις απολυμένες καθαρίστριες του Δ. Αθηναίων» καταγγέλλει η παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».
Αναφέρει ότι «ο αγώνας επαναπρόσληψης συνεχίζεται λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης της ΝΔ και του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών Βορίδη, ο Δήμαρχος Μπακογιάννης προβάλει τάχα θετικό προφίλ με μια απόφαση αποδοχής, κλείνοντας παράλληλα το μάτι στην ακροδεξιά πολυκατοικία. Στην πράξη όμως κοιμάται με το πρόβλημα αγκαλιά.
Έχουν ήδη παραιτηθεί 150 επιλεγμένες καθαρίστριες μη κάνοντας αποδεκτό τον διορισμό τους στις σχολικές δομές! Στα σχολεία, επικρατεί επικρατεί χάος και αποδιοργάνωση με τα κενά που δημιουργήθηκαν ενώ την ίδια ώρα παραμένουν απολυμένες οι μετανάστριες καθαρίστριες, πολλές από τις οποίες εργάζονταν πάνω από είκοσι χρόνια.
Σε εποχές πανδημίας, με τα σχολεία ανοιχτά και τους εκπαιδευτικούς να διεκδικούν τα αυτονόητα, το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο Μπακογιάννης είναι να ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ την τροπολογία της ” εξαίρεσης” και να επαναπροσλάβει τις γυναίκες μετανάστριες που δουλεύουν περισσότερα από 20 χρόνια στην καθαριότητα την σχολείων, απρόσκοπτα και την παραμικρή υποψία προβλήματος».
«ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ -ΜΑΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ “ΑΡΙΣΤΩΝ”  Απαιτούμε την άμεση νομοθετική ρύθμιση για την επαναπρόσληψη των μεταναστριών/τών καθαριστριών/τών στα σχολικά κτίρια χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων».