ανταρσία-αύριο-η-διαδήλωση-στα-προπύλ-837695
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.09.2021 | 18:27

Ανταρσία: Αύριο η διαδήλωση στα Προπύλαια κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στις 7μμ συμμετέχοντας στο κάλεσμα της Πρωτοβουλία κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής και της κλιματικής αλλαγή.

Η ανακοίνωση της Ανταρσίας:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να απαγορεύσει την προγραμματισμένη για αύριο διαδήλωση ενάντια στη Σύνοδο των χωρών της Μεσογείου MED9EU, αποκλείοντας όλο το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Φάληρο και το ίδρυμα Νιάρχος που θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος.

Φοβάται την οργή του κόσμου που ξεχειλίζει! Του κόσμου που διαδήλωσε κατά χιλιάδες μέσα στον Αύγουστο ενάντια στις καταστροφικές πυρκαγιές απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης των εμπρηστών – δολοφόνων. Των εργαζόμενων και της νεολαίας που απεργούν και διαδηλώνουν στα νοσοκομεία και τα σχολεία, στη ΔΕΘ, την κηδεία του Μίκη, υψώνοντας παντού την κραυγή «Μητσοτάκη – κάθαρμα»! Του κόσμου που θα βγει αύριο στους δρόμους ενάντια στη Σύνοδο των εμπρηστών του πολέμου και της κλιματικής καταστροφής. Των ηγετών σαν τον Μητσοτάκη, τον Μακρόν, τον Ντράγκι που πίσω από τα παραμύθια περί «πράσινης ανάπτυξης» ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη λεηλασία πάνω στα αποκαϊδια, να κλείσουν ασφυχτικά τα σύνορα για τους πρόσφυγες στη Μεσόγειο, να οξύνουν τους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των ΑΟΖ και των ορυκτών καυσίμων.

Δεν θα περάσουν!

Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρά τις απαγορεύσεις στα Προπύλαια. Καλούμε όλες τις περιβαλλοντικές κινήσεις και αγωνιστές, τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις της Αριστεράς, να πλημμυρίσουμε αύριο τους δρόμους. Ο Μητσοτάκης θα πουλάει «πράσινη διπλωματία» αγκαλιά με τον Μακρόν κι εμείς θα διαδηλώνουμε για να «αλλάξουμε το σύστημα – όχι το κλίμα»!

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας θα είναι στα Προπύλαια στις 7μμ συμμετέχοντας στο κάλεσμα της Πρωτοβουλία κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής και της κλιματικής αλλαγή