άνοιξε-το-πρώτο-φαρμακείο-στη-χάλκη-το-1001831
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.03.2022 | 11:47

Άνοιξε το πρώτο φαρμακείο στη Χάλκη-Το “ευχαριστώ” του Μητσοτάκη

Το πρώτο της φαρμακείο απέκτησε η ακριτική Χάλκη και πλέον οι 400 μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες θα μπορούν να προμηθεύονται άμεσα τα απαραίτητα φάρμακα και άλλα αναγκαία είδη για την υγεία τους.

Το φαρμακείο αναλαμβάνει ο 26χρονος Παναγιώτης Πατέλης, ένας νέος φαρμακοποιός από την Αθήνα που αποφάσισε να αφήσει τη ζωή της πόλης και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Χάλκη.

«Αναζητούσα μια κενή θέση φαρμακείου, ενημερώθηκα για την κατάσταση της Χάλκης και για το γεγονός ότι δεν υπήρχε φαρμακείο στο νησί και σκέφτηκα γιατί όχι; Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στη Χάλκη. Είναι πολύ ωραία. Χαίρομαι που θα εξυπηρετώ τις ανάγκες των κατοίκων. Λαμβάνω ήδη την αγάπη τους. Δεν έβλεπαν την ώρα να ανοίξει το φαρμακείο», είχε πει λίγες ημέρες νωρίτερα σε δηλώσει του στη «Ροδιακή» ο Παναγιώτης Πατέλης.

Τον ευχαρίστησε ο Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον 26χρονο Παναγιώτη Πατέλη και τον ευχαρίστησε προσωπικά για την επιλογή του να αφήσει την Αθήνα και να ανοίξει το πρώτο φαρμακείο στο ακριτικό νησί.

farmakeio1

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Χάλκης, κ. Ευάγγελος Φραγκάκης, καλωσόρισε στο νησί τον νεαρό φαρμακοποιό και τον συνεχάρη για την απόφασή του τονίζοντας ότι «Χάρη στον Παναγιώτη γεννάται μια όαση ελπίδας και ασφάλειας για τους κατοίκους μας».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Χάλκης αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος Χάλκης θέλει να ευχαριστήσει τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου και την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κα. Χαρούλα Γιασιράνη για τις πολύτιμες ενέργειές τους ώστε να εγκριθεί η άδεια νέου Φαρμακείου στο νησί.

Με πρωτοβουλία και παρακολούθηση όλη της διαδικασίας για την αδειοδότηση του Αντιδημάρχου Πρόνοιας του Δήμου Χάλκης κ. Διοσμάκη Σπυρίδη η Χάλκη πλέον έχει δικό της Φαρμακείο.

Το νησί μας έχει τη χαρά να καλωσορίζει το νέο του Φαρμακείο, χάρη στον Παναγιώτη γεννάται μια όαση ελπίδας και ασφάλειας για τους κατοίκους μας.

Έναν νέο άνθρωπο ο οποίος διαπίστωσε από πολύ μακριά ότι στο νησί της Χάλκης Δωδεκανήσου γίνεται κάτι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο και ταύτισε τις δικές του προσωπικές και επαγγελματικές φιλοδοξίες με το όμορφο νησί μας.

Τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν τη δύναμη να κρατούν τους κατοίκους στον τόπο τους και να παρέχουν ανεκτίμητες εθνικές υπηρεσίες που προηγουμένως φάνταζαν πολυτέλεια.

Η ύπαρξη Φαρμακείου σε ένα ακριτικό νησί, όπως η Χάλκη, μεταβάλλει προς το θετικότερο τις αντιλήψεις και τις παροχές για τη φροντίδα, τη στοργή, την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαιότητα απέναντι στην καθημερινή μάχη επιβίωσης των μόνιμων κατοίκων του και την ποιοτικότερη διαβίωση των εύθραυστων ηλικιωμένων και των άμεσων λύσεων στις ανάγκες των σωμάτων τους».

Πηγή: Rodiaki.gr