ανοίγει-ξανά-η-υπόθεση-της-marfin-με-εντολή-χ-238742
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.05.2020 | 07:45

Ανοίγει ξανά η υπόθεση της Marfin με εντολή Χρυσοχοΐδη

Εντολή να ανοίξει και πάλι ο φάκελος για την τραγωδία της Marfin έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χθες αφού συμπληρώθηκαν 10 έτη από τον θάνατο τριών εργαζομένων ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που ξέσπασε από επίθεση με βόμβες μολότοφ.

Την αναψηλάφηση της υπόθεσης αναλαμβάνει κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας, με επικεφαλής ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο θα εξετάσει κάθε σελίδα της δικογραφίας και κάθε μαρτυρία – κατάθεση που λήφθηκε τότε. Επίσης, θα αναλυθούν ξανά καρέ – καρέ τα βίντεο και οι φωτογραφίες, ενώ είναι πολύ πιθανό να κληθούν εκ νέου για κατάθεση αυτόπτες μάρτυρες.

«Πριν 10 χρόνια Έλληνες έκαψαν Έλληνες, πολίτες έκαψαν συμπολίτες. Η δολοφονία στη Marfin δεν ξεχνιέται. Ήταν ένα έγκλημα μίσους που δεν παραγράφεται, αυτό το στίγμα φανατισμού δεν ξεπλένεται. Οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ευθύνη της πολιτείας να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση του ο κ. Χρυσοχοΐδης και γρήγορα καταλάβαμε τι εννοούσε.