ανοιχτό-το-ενδεχόμενο-για-λουκέτο-σε-130150
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.07.2020 | 23:12

«Ανοιχτό το ενδεχόμενο για λουκέτο σε μαγαζιά αν συνεχιστεί η αύξηση κρουσμάτων»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν μαγαζιά στα οποία σημειώνεται συνωστισμός άφησε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου, χωρίς να αποκλείεται και η απαγόρευση των beach party.

«Προτεραιότητα μας είναι η υγεία του κόσμου» ξεκαθάρισε η κυρία Κοτανίδου στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας: «Δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε ανοιχτά μαγαζιά με κίνδυνο μετάδοσης, γι’ αυτό θα πρέπει να πάρουμε έγκαιρα τα μέτρα».

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η αναπληρώτρια καθηγήτρια υποστήριξε ότι «δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα στη χώρα μας. Το καλοκαίρι περιμέναμε ότι θα έχουμε λίγο αυξημένα κρούσματα λόγω της αύξηση του τουρισμού και το καλοκαίρι οι νέοι ξεχνάμε την ύπαρξη του COVID-19 και είναι λίγο πιο χαλαροί».

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους νέους να προσέχουν. «Ουδείς είναι άτρωτος από τον COVID, μπορεί κάποιοι από τους φίλους τους να νοσήσουν, αυτό θέλω να τούς πω».

Όπως διευκρίνισε η κ. Κοτανίδου, περισσότερα κρούσματα καταγράφονται γιατί υπάρχει και μεγαλύτερη συρροή τουριστών στα μεγάλα αστικά κέντρα.