ανήλικοι-βούλγαροι-προσπάθησαν-να-κά-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.10.2018 | 11:27

Ανήλικοι Βούλγαροι προσπάθησαν να κάψουν δάσος στην Κρήτη

Το ενδεχόμενο να εμπλέκονται με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή του Δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο Κρήτης, εξετάζουν το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής και η αστυνομία για τρεις ανήλικους Βούλγαρους που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, ενώ προσπαθούσαν την ίδια ώρα να προκαλέσουν άλλη μια εστία!

Όπως κατήγγειλαν πολίτες, οι ανήλικοι αλλοδαποί προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Μελεσσών- Αλαγνίου, την ώρα που είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά στην αγροτοδασική έκταση μεταξύ των χωριών Εμπάρου και Θωμαδιανού, χωρίς πάντως να τα απειλήσει. Αμέσως επενέβησαν αστυνομικοί, τους συνέλαβαν και τους παρέδωσαν στην Πυροσβεστική η οποία τους οδήγησε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Αφού τους ασκήθηκε δίωξη με την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού από πρόθεση, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στο μεταξύ, η φωτιά στην Έμπαρο έσβησε χάρη στην άμεση επέμβαση 25 πυροσβεστών με 12 οχήματα, ενός ελικοπτέρου Kamov, δύο ομάδων πεζοπόρου τμήματος και υδροφόρων του Δήμου Βιάννου, αφού όμως επεκτάθηκε εξ αιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και αποτέφρωσε 15 στρέμματα δασικής και δέκα γεωργικής έκτασης.