ανοίγει-ξανά-ο-φάκελος-του-παντελίδη-124836
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.03.2018 | 11:08

Ανοίγει ξανά ο φάκελος του Παντελίδη

Δικαιώνονται για δεύτερη φορά η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου σχετικά με την υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη.

Ο αντιεισαγγελέας Εφετών Σοφοκλής Λογοθέτης, στον οποίο οδηγήθηκε ο φάκελος της υπόθεσης μετά την προσφυγή της οικογένειας κατά της αρχειοθέτησης της υπόθεσης, καταλήγει κι εκείνος με τη σειρά του πως οδηγός του αυτοκινήτου το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου του 2016 ήταν ο τραγουδιστής.

Ωστόσο, παρήγγειλε την επιστροφή του φακέλου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ευθύνες των ανθρώπων που βρέθηκαν με τον Παντελή Παντελίδη στη λέσχη και δεν τον απέτρεψαν από το να οδηγήσει, αν και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Παράλληλα, ζητά από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να ερευνήσει και την ευθύνη του κράτους «εκ της μη εγκαταστάσεως των προβλεπόμενων συστημάτων αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο που έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα».

Σχετικά με το επίμαχο ζήτημα, δηλαδή τη μήνυση της οικογένειας Παντελίδη σε βάρος των δύο συνεπιβάτιδών του, των οποίων ζητούσαν την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, οι εισαγγελείς και των δύο βαθμών βρέθηκαν σε συμφωνία. Ο κ. Λογοθέτης σχετικά με τη Μίνα Αρναούτη και τη Φρόσω Κυριάκου επικυρώνει την πρωτόδικη διάταξη για το σκέλος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση, καταλήγοντας ότι δεν υπάρχει ευθύνη των δύο κοριτσιών.

Η αντίδραση της οικογένειας του τραγουδιστή, διά του συνηγόρου της Δημήτρη Ιωαννίδη, ήταν άμεση, αφού σε ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές κατά του αντιεισαγγελέα Εφετών, δηλώνοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της διάταξής του, ως προς το σκέλος που αφορά στα δύο κορίτσια, «διότι δεν έλαβε υπόψη του κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία».

Επιμένει η οικογένεια

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της οικογένειας υπογραμμίζεται πως ο αντιεισαγγελέας δεν έλαβε υπ’ όψιν του το πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς, «το οποίο συνιστά σημαντική προσθήκη, έναντι της πρωτοβάθμιας κρίσης του κ. αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα προς το οποίο οι κακώσεις του σώματος του Παντελίδη Παντελή είναι ενδεικτικές συνοδηγού και όχι οδηγού, ενώ η μοναδική κάκωση της συνεπιβαίνουσας πρώτης σειράς προέρχεται συνεπεία δύναμης αντίστασης αυτής, ως οδηγού».

Η ανακοίνωση συνεχίζει τονίζοντας ότι: «ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς αναφέρει επιπροσθέτως ότι ο κ. Κούβαρης (πρόκειται για τον ιατροδικαστή που είχε αρχικώς ορισθεί από τον κ. αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στο πόρισμα του οποίου εδράζεται κατεξοχήν τόσον η πρώτη όσο και η παρούσα διάταξη) δεν ήταν αρμόδιος να απαντήσει επί των ερωτημάτων που του τέθηκαν από τον κ. αντεισαγγελέα ΠρωτοδικώνΑθηνών, παρά μόνον ειδικός μηχανολόγος, ως επίσης και ότι δεν αποτελεί ορθή ιατροδικαστική τοποθέτηση η εκτίμηση ότι μπορούσε να συμβεί αλλαγή στις θέσεις των σωμάτων επί της ίδιας πλευράς του οχήματος – δεξιάς εμπρόσθιας θέσης – αφού μια τέτοια εκτίμηση του κ. Κούβαρη τελεί σε ευθεία αντίθεση με τους κανόνες της φυσικής, καθόσον χωρίς κυβίστηση ή περιστροφή από τον άξονα του οχήματος δεν επέρχεται αλλαγή θέσεως των σωμάτων από πάνω προς τα κάτω και το αντίστροφο, όπως εσφαλμένως εκτίμησε εκείνος».

Η πλευρά του τραγουδιστή θέτει σειρά ερωτημάτων σχετικά με τις κινήσεις του εισαγγελέα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η διάταξη δεν αναφέρει ποία ήταν τα κατά τη γνώμη του προκύψαντα πραγματικά περιστατικά, από ποία αποδεικτικά στοιχεία – μέσα προέκυψαν αυτά, ιδίως δε με ποίες σκέψεις και συλλογισμούς κατέληξε στην εκτίμησή του ότι δεν υφίστανται επαρκείς ενδείξεις ενοχής των καταγγελλομένων προσώπων».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος