ανεμοστρόβιλος-και-πλημμύρες-προκάλ-86706
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.10.2016 | 14:18

Ανεμοστρόβιλος και πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές στην Κέρκυρα

Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης Κέρκυρας προσπαθώντας να επουλώσουν τις πληγές που άφησε η πρόσφατη κακοκαιρία. Οι άμεσες παρεμβάσεις αφορούν κυρίως τον καθαρισμό δρόμων από τις κατολισθήσεις και διανοίξεις χειμάρρων.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Νικολέτα Πανδή στο τμήμα της Εθνικής Λευκίμμης από τις Μπενίτσες μέχρι τα Μοραΐτικα έπεσαν μεγάλα τμήματα από τα πρανή του δρόμου, τα οποία ήδη έχουν καθαριστεί αλλά είναι φανερό ότι με τη συνεχιζόμενη βροχή θα γίνουν και νέες κατολισθήσεις. Για το λόγο αυτό η κυρία Πανδή συστήνει προσοχή στους οδηγούς που κινούνται προς τη νότια Κέρκυρα.

Η μεγάλη πλημμύρα στον κόμβο των Μωραιτίκων, σύμφωνα με τους μηχανικούς της αντιπεριφέρειας που συνόδευαν την κυρία Πανδή, οφείλεται στη μικρή διάμετρο των υπόγειων σωληνώσεων απορροής των υδάτων και στις παρεμβάσεις της αυθαίρετης δόμησης στην περιοχή. Εκεί οι τεχνικές υπηρεσίες προγραμματίζουν ένα διορθωτικό τεχνικό έργο.

Ακόμη, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, στο Ποτάμι της Λευκίμμης έπεσε ένα μεγάλο δέντρο πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ και η απομάκρυνση του απαιτεί συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, στην περιοχή κοντά στην Άφρα σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα διότι είχε φράξει η κοίτη του ποταμιού από δύο αυτοκίνητα που έπεσαν μέσα, και στην περιοχή της Στρογγυλής έπεσαν επίσης πρανή στο δρόμο, σήμερα το πρωί και χρειάζεται καθαρισμός.

Σε ότι αφορά τις ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο στις Κουσπάδες, πρέπει να γίνει καταγραφή από τα συνεργεία του Δήμου και να ακολουθηθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων.