ανεμοστρόβιλος-χτύπησε-την-ναύπακ-1149526
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.03.2023 | 20:23

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Ναύπακτο προκαλώντας ζημιές (βίντεο)

Ισχυροί άνεμοι, συνοδευόμενοι από έντονη χαλαζόπτωση και ισχυρή βροχή έπληξαν τα ξημερώματα τη Ναύπακτο, προκαλώντας ζημιές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Nafpaktianews.gr, ήταν περίπου 3 τη νύχτα όταν τα καιρικά φαινόμενα «χτύπησαν» ιδιαίτερα το κεντροανατολικό τμήμα της πόλης, δηλαδή από την περιοχή του λιμανιού και ανατολικότερα.

Οι σοβαρότερες ζημιές προκλήθηκαν στην πλατεία του λιμανιού όταν τμήμα του νότιου τοιχίου της αποκολλήθηκε πιθανότατα λόγω της μετατόπισης του βάρους της βάσης του μεγάλου πλατάνου από τους ισχυρούς ανέμους.

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε η παραλία Γριμπόβου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nafpaktianews.gr, με τους ισχυρούς ανέμους να παρασέρνουν τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεων ,ενώ υπήρξαν και αποκολλήσεις κλάδων των πλατανιών.Kαλύτερη η εικόνα στην παραλία Ψανής, με εξαίρεση έναν κάδο στο ανατολικό της τμήμα στην οδό Σοϊδά να έχει αποσπαστεί από τους υπόλοιπους της οδού Μεσολογγίου παρασυρόμενος από τους ισχυρούς ανέμους

Πρωτόγνωρες επίσης εικόνες καταγράφηκαν και στο Στενοπάζαρο με μεγάλη ποσότητα χαλαζιού να έχει σκεπάσει το σημείο.

Από την πρώτη στιγμή τόσο ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας όσο και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θωμάς Κοτρωνιάς βρέθηκαν στα σημεία που «χτυπήθηκαν» περισσότερο, όπως η πλατεία Λιμένος και η παραλία Γριμπόβου. Να τονιστεί και η συμβολή της τροχαίας Ναυπάκτου που με συνεχείς περιπολίες κατέγραφαν τα προβληματικά σημεία εφιστώντας την προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς.