αναβλήθηκε-η-δίκη-του-άνδρα-που-μαχαίρ-15010
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.08.2017 | 18:39

Αναβλήθηκε η δίκη του άνδρα που μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας

Για τις 8 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του 35χρονου πρώην συμβασιούχου του δήμου Ελευσίνας, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα μαχαίρωσε τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Τσουκαλά μέσα στο δημαρχείο.

Η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να παραστεί και να καταθέσει ως μάρτυρας ο κ. Τσουκαλάς, ο οποίος νοσηλεύεται. Το δικαστήριο έκρινε ότι θεωρείται κρίσιμη η κατάθεση του θύματος για να εξακριβωθεί η νοητική κατάσταση του κατηγορουμένου την ώρα της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος θα ισχυριστεί ότι πάσχει από σοβαρή ψυχική νόσο. Η πρόεδρος του Μονομελούς Αυτοφώρου κατά τη διαδικασία, προέτρεψε τον κατηγορούμενο να φροντίσει μέχρι τη δίκη να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα, ενώ το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης δεν έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος θα υποστηρίξει πως δεν είχε προβλήματα με τον δήμαρχο Ελευσίνας, αλλά ό,τι έκανε, έγινε σε μια στιγμή παροξυσμού.

Ο 35χρονος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας.

Η εισαγγελέας του Μονομελούς Αυτοφώρου υπέβαλε αίτημα να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα για να μετατραπεί η κατηγορία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό.