Ανατριχιαστικές φωτογραφίες από σαμπουάν στα Lidl – Τι βρέθηκε μέσα

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 27 Οκτωβρίου 2020 - 10:54
  • Comments Off

Μια απίστευτη καταγγελία συνοδευόμενη από φωτογραφίες ντοκουμέντο έφτασε πριν από λίγες ημέρες στα γραφεία του Youweekly.gr. Πελάτης της γνωστής αλυσίδας super market Lidl βρήκε μέσα σε συσκευασμένο γνωστό παιδικό σαμπουάν μια τεράστια αράχνη!

Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες:

Πανικοβλημένη και απογοητευμένη η συγκεκριμένη πελάτισσα μας παρέθεσε αποκλειστικά email με φωτογραφίες που τράβηξε η ίδια εκείνη ακριβώς την στιγμή από το κινητό της, ζητώντας να δημοσιοποιηθεί το συμβάν τηρώντας την ανωνυμία της!

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από σούπερ μάρκετ των Lidl – Αράχνη σε συσκευασμένο παιδικό σαμπουάν

Lidl αράχνη
Lidl καταγγελία
Lidl παιδικό σαμπουάν με αράχνη

Οι δηλητηριώδεις αράχνες της Ελλάδας – Έρευνα με αφορμή την καταγγελία για τα Lidl

Οι αράχνες ανήκουν στα Αραχνοειδή όπου εκεί ανήκουν και τα ακάρεα, οισκορπιοί, οι ψευδοσκορπιοί και τα Solpugida. Οι αράχνες δεν είναι έντομα.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε αν το ζωύφιο που βλέπετε είναι αραχνοειδές ή έντομο απλά μετρώντας τον αριθμό των ποδιών του. Τα πρώτα έχουν οχτώ ενώ τα δεύτερα έχουν έξι. Άλλη βασική διαφορά είναι ότι τα αραχνοειδή έχουν ενιαίο κεφάλι και θώρακα, ενώ στα έντομα το κεφάλι είναι διακριτό από το θώρακα.

Οι αράχνες αρέσκονται στο ξηροθερμικό κλίμα. Εισέρχονται στα σπίτια για να προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες και για εύρεση συντρόφου. Όλες οι αράχνες διαθέτουν δηλητήριο. Κάποια είδη έχουν ισχυρό, αλλά τα περισσότερα είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Χρησιμοποιούν το δηλητήριο επιθετικά για παράλυση του θηράματος και αμυντικά για να προστατευτούν όταν νιώσουν απειλή.

Οι αράχνες είναι χνουδωτές. Το σώμα τους καλύπτεται από τρίχες οι οποίες προκαλούν δερματικό ερεθισμό στον άνθρωπο. Όταν νιώσουν απειλή ξύνουν με τα πίσω πόδια τους τις τρίχες για να αμυνθούν. Διαθέτουν κλωστικές θηλές με τις οποίες δημιουργούν μεταξένιες ίνες που χρησιμοποιούν για την κατασκευή του ιστού και για τη δημιουργία κουκουλιών όπου εναποθέτουν τα αυγά τους. Οι αράχνες είναι γενικά ωφέλιμες καθώς είναι αρπακτικά και με την παρουσία τους σε ένα χώρο μπορούν να μειώσουν σημαντικά τους πληθυσμούς επιβλαβών εντόμων όπως μύγες και κουνούπια.

θανατηφόρες αράχνες της Ελλάδας

Είναι επιθετικό είδος αράχνης. Έχει μήκος 4 εκ. και μήκος ποδιών 10 εκ. Τα μακριά πόδια της τη βοηθούν να τρέχει πολύ γρήγορα. Σε αντίθεση με άλλες αράχνες δε δημιουργεί ιστό αλλά συλλαμβάνει το θήραμα κυνηγώντας το…

Δηλητηριώδης αράχνες της Ελλάδας

Η αράχνη αυτή δημιουργεί χωνοειδής ιστούς όπου παραμονεύει στο βάθος τους περιμένοντας κάποιο έντομο να πιαστεί πάνω στον ιστό. Κρύβεται σε ξηρολιθιές, σχισμές, τούβλα, λιθοδομές. Διαθέτει ισχυρό δηλητήριο νεκρωτικού τύπου που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο σε μικρά κατοικίδια.

Πηγή: weeklynews.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, LIDL, ΑΡΑΧΝΗ, ΣΑΜΠΟΥΑΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!