άναψαν-τα-αίματα-με-βασιλακόπουλο-κ-1030125
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.06.2022 | 15:03

Άναψαν τα «αίματα» με Βασιλακόπουλο και Γιαννάκο: «Είστε κάφρος και αγράμματος»

Βγήκαν «μαχαίρια» στην πρωινή εκπομπή του OPEN ανάμεσα στον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο και τον Μιχάλη Γιαννακό με φόντο την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών, με αποτέλεσμα να ακουστούν χαρακτηρισμοί όπως «κάφρος» και «αγράμματος».

Η συζήτηση ήταν εξ αρχής σε υψηλές θερμοκρασίες και πιο συγκεκριμένα όταν συνομιλούσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ με τη Ματίνα Παγώνη, αλλά ο κακός χαμός έγινε όταν μπήκε στην κουβέντα ο καθηγητής Πνευμονολογίας

Ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι «η λύση είναι να προκηρυχθούν θέσεις με νέο αίμα, νέους ανθρώπους», με τον Μιχάλη Γιαννάκο να διακόπτει λέγοντας «κύριε Βασιλακόπουλε θα γίνετε βουλευτής, μη στηρίζετε τόσο πολύ την κυβέρνηση, μην ανησυχείτε».

«Κύριε Γιαννάκο, η γελοιότητα έχει και όριο, δεν θα γίνω βουλευτής γιατί δεν με ενδιαφέρει» απάντησε ο καθηγητής. Έπειτα ακολούθησε ένας «διάλογος» σε αρκετά υψηλούς τόνους και με έντονη αντιπαράθεση, με τον έναν να μιλάει «πάνω» στον άλλο.

Σε αυτό το σημείο, όταν κάπως τα «πνεύματα» ηρέμησαν, ο κ. Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι οι 7.000 που είναι σε αναστολή πρέπει να επιστρέψουν στα νοσοκομεία. Η απάντησή του ήταν κατηγορηματικά «όχι», καθώς είχε εξηγήσει πως «πρέπει να πιστεύουν στην επιστήμη» και άρα να έχουν εμβολιαστεί.

«Και για να απαντήσω στον κ. Γιαννάκο», συνέχισε ο καθηγητής, με τον κ. Γιαννάκο να σχολιάζει παράλληλα «κι όμως ο κ. Βασιλακόπουλος είναι στην επιτροπή του υπουργείου, να τον χαίρονται». Τότε, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ακούγεται να λέει «γαμ**ο μου» και τον Μιχάλη Γιαννάκο να του απαντά «κύριε Βασιλακόπουλε μην εκτρέπεστε, δεν είμαστε στο πεζοδρόμιο».




Έπειτα, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε πως «εκφράζω την επιστημονική μου άποψη, δεν μπορεί εν μέσω πανδημίας να αρνείσαι να εμβολιαστείς και να λέμε ότι πιστεύεις στην ιατρική, δεν γίνεται, αυτή είναι η άποψή μου, ας διαφωνεί ο κ. Γιαννάκος όσο θέλει», με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να σχολιάζει «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».

«Ε τώρα με συγχωρείτε, έχετε τον κάφρο κάθε φορά στα κανάλια για να κάνει τηλεθέαση; Να μου λέει εμένα ο αγράμματος «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», έλεος, έλεος, έλεος» είπε σε αυτό το σημείο ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Κύριε Βασιλακόπουλε, εσείς είστε γραμματιζούμενος. Ακούστε με λίγο, πρέπει να είστε ευγενείς, να σέβεστε» απάντησε ο Μιχάλης Γιαννάκος και συνέχισε: «εγώ εδώ εκπροσωπώ τους εργαζομένους, εσείς δεν εκπροσωπείτε τίποτα. Θα μου μιλήσετε για “αγράμματος” εσείς. Ο μόνος που ξέρει γράμματα στην Ελλάδα είστε εσείς. Δεν ντρέπεστε λίγο;» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.