ανάληψη-ευθύνης-για-την-επίθεση-με-μολ-234046
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.06.2018 | 16:11

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ εναντίον αστυνομικής κλούβας

Με κείμενο στο διαδίκτυο, ομάδα αντιεξουσιαστών που υπογράφουν ως «Εξεγερμένοι/Εξεγερμένες» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με σαράντα βόμβες μολότοφ εναντίον εν κινήσει λεωφορείου των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Στο κείμενο γίνεται αναφορά σε κρατούμενους αντιεξουσιαστές, ακόμα και στον Δημήτρη Κουφοντίνα που ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα χορήγηση τρίτης άδειας, ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Επιλέγουμε να κοιτάξουμε τον εχθρό κατάματα, τους Ένοπλους φρουρούς στα μάτια και να τους κάψουμε».

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) επαναφέει τη «διαχρονική» πρόταση για σύσταση διακομματικής επιτροπής που όπως αναφέρεται θα χαράξει πολιτική ώστε να δοθεί «το πράσινο φως στην αστυνομία να απαντήσει στις προκλήσεις ομάδας ετερόκλητων εγκληματικών στοιχείων».

Για το λόγο αυτό, η ΠΟΑΣΥ διοργανώνει ευρεία σύσκεψη στις 14 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη επίθεση εναντίον αστυνομικής κλούβας, που μετέφερε αστυνομικούς που είχαν σχολάσει από διμοιρία φύλαξης του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης για να εντοπιστούν οι δράστες.