Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείo του Μάρδα

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ινδιάνοι της μητρόπολης», με μήνυμά της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τον περασμένο μήνα στο γραφείο του τέως υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, αλλά και στα γραφεία των μετόχων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, «Μέγας Αλέξανδρος».

Από την επίθεση στο πανεπιστημιακό γραφείο του κ. Μάρδα, στο ΑΠΘ στις 21 Δεκεμβρίου, είχαν προκληθεί υλικές ζημίες, ενώ οι δράστες λίγες μέρες νωρίτερα είχαν αναλάβει την ευθύνη για φθορές που είχαν προκαλέσει και στα γραφεία των μετόχων του ΟΑΣΘ, χρησιμοποιώντας τσεκούρι και εκτοξεύοντας μπογιές.

Καταλήγοντας, χαιρετίζουν «τον υποδειγματικό, διαρκή και πολύμορφο κοινωνικο-ταξικό αγώνα που δίνουν σύντροφοι και συντρόφισσες στη Αθήνα για ελεύθερες μετακινήσεις» με τα μέσα μαζικής μεταφοράς», ενώ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και στην «ομάδα «Δαμόκλειο Σπάθη» παρά τις επιμέρους διαφωνίες». Γ.Χ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΓΚΑΖΑΚΙΑ, ΜΑΡΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!