Ανακρίτρια ελέγχεται πειθαρχικά για «σχέση» με ψυχίατρο της αστυνομίας

  • Απο stergios
  • 12 Αυγούστου 2019 - 11:49
  • Comments Off

Μια «αισθηματική σχέση» με πιθανές ποινικές και πειθαρχικές προεκτάσεις αναδεικνύεται μέσα από την δικογραφία για τις εκατοντάδες ψεύτικες ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες και άλλες «διευκολύνσεις» με το αζημίωτο σε κρατούμενους, για τις οποίες ελέγχονται από την Δικαιοσύνη, 27 άτομα, μεταξύ των οποίων ψυχίατροι, δικηγόροι και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι φέρονται να είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με αυτό το σκοπό.

Η δικογραφία βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Εφετών και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της κακής λειτουργίας του συστήματος αποφυλακίσεων, αφού τα πρόσωπα αυτά, φέρονται να είχαν στήσει ένα μεγάλο κύκλωμα πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών για φυλακισμένους.

Πειθαρχικό

Στη δικογραφία φέρεται να εμπλέκεται και αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος είχε την ιδιότητα του ψυχιάτρου και εμφανιζόταν ως εμπλεκόμενος. Η δικογραφία είχε ανατεθεί σε συγκεκριμένη δικαστική λειτουργό η οποία, σύμφωνα με το πειθαρχικό δεν δήλωσε αποχή από την υπόθεση παρότι (όπως αναφέρεται) φέρεται να εντοπίστηκαν μηνύματα προσωπικού τύπου, που φέρονται ότι, αντήλλασσαν -μέχρι τα τέλη του 2017- μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Viber, η δικαστής και ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως ενώ εξελίσσεται η πειθαρχική διαδικασία μπορεί να συμβεί το παράδοξο να την …πληρώσει πειθαρχικά η δικαστής και να αθωωθεί πλήρως ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, καθώς τα στοιχεία, για συμμετοχή του στο κύκλωμα κρίθηκαν ανεπαρκή και έχει γίνει πρόταση για απαλλαγή του από την κατηγορία.

Πηγή: dikastiko.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, VIBER, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]