ανακοινώθηκαν-τα-windows-11-πότε-θα-είναι-διαθ-916833
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.06.2021 | 21:42

Ανακοινώθηκαν τα Windows 11 -Πότε θα είναι διαθέσιμα

Στην επίσημη ανακοίνωση της επόμενης γενιάς του λειτουργικού της συστήματος, των Windows 11, προχώρησε την Πέμπτη η Microsoft. Ο Satya Nadella, CEO και ο Panos Panay, Chief Product Officer παρουσίασαν τα νέα χαρακτηριστικά των Windows με έμφαση στην μοντέρνα εμφάνιση και την ευκολία χρήσης.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου, η Microsoft με τα Windows 11 απλοποιεί τη σχεδίαση και την εμπειρία του χρήστη ενώ ο στόχος εξαρχής ήταν να είναι μοντέρνα, φρέσκα, καθαρά και όμορφα. Από το νέο κουμπί της Έναρξης και τη γραμμή εργασιών, σε κάθε ήχο, γραμματοσειρά και εικονίδιο, όλα έγιναν σκόπιμα για να δώσουν στον χρήστη τον έλεγχο και να φέρουν μια αίσθηση ηρεμίας και άνεσης. Από τις πρώτες αλλαγές που εφαρμόζει η Microsoft είναι η αλλαγή στην “Έναρξη”, η οποία πλέον θα βρίσκεται στο κέντρο της γραμμης εργαλειών, ώστε ο χρήστης να βρει γρήγορα αυτό που χρειάζεται. Η “Έναρξη” χρησιμοποιεί τη δύναμη του cloud και του Microsoft 365 για να δείξει στον χρήστη τα πρόσφατα αρχεία του ανεξάρτητα από την πλατφόρμα ή τη συσκευή ακόμα κι αν είναι σε συσκευή Android ή iOS.

Στα νέα Windows 11, η Microsoft παρουσιάζει τα Snap Layouts, Snap Groups και Desktops για να παρέχει στον χρήστη έναν ακόμα πιο ισχυρό τρόπο να εκτελεί πολλές εργασίες και να παρακολουθεί αυτό που πρέπει να κάνει. Πρόκειται για νέες δυνατότητες που έχουν σχεδιαστεί για να οργανώνει ο χρήστης τα παράθυρά του και να βελτιστοποιεί το περιεχόμενο της οθόνης, ώστε να μπορεί να βλέπει τι χρειάζεται ακριβώς όπως θέλει σε μια διάταξη που είναι οπτικά καθαρή. Με τους επιτραπέζιους υπολογιστές (PC) ο χρήστης επίσης μπορεί να δημιουργεί ξεχωριστούς χώρους για κάθε μέρος της ζωής του και να τους προσαρμόσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Επίσης, με τα Windows 11, η Microsoft εισάγει τη νέα ενοποίηση του Microsoft Teams απευθείας στη γραμμή εργασιών. Έτσι ο χρήστης μπορεί να συνδέεται άμεσα μέσω κειμένου, συνομιλίας, φωνής ή βίντεο με οποιονδήποτε, οπουδήποτε, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα ή τη συσκευή στην οποία βρίσκεται (Windows, Android ή iOS). Εάν το άτομο με το οποίο συνδέεται ο χρήστης στο άλλο άκρο δεν έχει πραγματοποιήσει λήψη της εφαρμογής Teams, μπορεί να συνδεθεί μαζί του μέσω SMS.