αναφορά-φρουζή-σε-εισαγγελία-αρείου-π-647464
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.06.2019 | 16:44

Αναφορά Φρουζή σε Εισαγγελία Αρείου Πάγου-Ζητά αποδέσμευση λογαριασμών

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναγκάστηκε να προσφύγει μέσω του συνηγόρου του ο Κωνσταντίνος Φρουζής για τις δεσμεύσεις λογαριασμών του στην υπόθεση της Novartis.

Oπως αναφέρει, μετά την ποινική διωξη που ασκήθηκε σε βαρος του για δωροδοκία δεσμεύτηκε ο μοναδικός λογαριασμός που είχε στο εξωτερικό, του οποίου προσκόμισε ολόκληρη την κίνηση, από όπου αποδείχθηκε ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατιθεμενα σε ελληνικές τράπεζες.

Ομως το αίτημα του για αποδέσμευση δεν έγινε δεκτό από την Εισαγγελία Διαφθοράς ενώ στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών δεν επιλήφθηκε του θέματος, επιστρέφοντας προς κρίση το αίτημα και πάλι στην Εισαγγελία Διαφθοράς, που το είχε απορρίψει.

«Διερωτώμαι, τονίζει στην αναφορά του ο Κων. Φρουζής, πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της», συμπληρώνοντας, ότι «μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεως μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένεια μου συνέπειες.»

Με την ιδια αναφορά υποστηρίζει ότι 16 μήνες μετά αποκάλυψη της Novartis για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων» εκκρεμούν σε βάρος του 3 ποινικες διωξεις χωρις κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρα μόνο με «ψευδεις καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων».

Κατόπιν των παραπάνω , ζητά από την Εισαγγελέα την διερεύνηση των όσων καταγγέλει.