αν-υπήρχε-μεθ-το-παιδί-θα-είχε-σωθεί-8211-1126052
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.01.2023 | 15:01

«Αν υπήρχε ΜΕΘ το παιδί θα είχε σωθεί» – Συγκλονίζει ο πατέρας του 10χρονου στο Βόλο

Θλίψη έχει προκαλέσει στον Βόλο ο θάνατος του 10χρονου παιδιού από οξεία μυοκαρδίτιδα, μετά από τον υψηλό πυρετό που έκανε λόγω της γρίπης Α’ που είχε.

Συντετριμμένος ο πατέρας του, καταγγέλλει μαζί με φορείς Υγείας της περιοχής την ανυπαρξία ΜΕΘ Παίδων στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο της πόλης.

Το 10χρονο παιδί πέθανε το Σάββατο στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου από οξεία μυοκαρδίτιδα. Είχε ανεβάσει υψηλό πυρετό επειδή είχε τη γρίπη Α’, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Όμως, ο οργανισμός του δεν άντεξε και ο θάνατός του προκάλεσε σπαραγμό στην οικογένειά του και το σχολείο του.

«Την Παρασκευή το πρωί ανέβασε ξαφνικά πυρετό 39,5. Είχε και την παράλυση και δεν μπορούσε να μας το πει. Του έκαναν εισαγωγή στο νοσοκομείο κανονικά, όμως δεν του έδωσαν τίποτα. Άρχιζαν και γίνονταν μπλε τα δάχτυλα και τα χείλη του» δηλώνει ο πατέρας του 10χρονου παιδιού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star.

«Η σύζυγός μου είδε το παιδί και βγήκε από το δωμάτιο. Έβαλε τις φωνές και εκεί άρχισαν όλοι να τρέχουν πανικόβλητοι. Όλα αυτά σε ένα απλό δωμάτιο κλινικής. Καμία σχέση με ΜΕΘ, ούτε διασωληνωμένο δεν ήταν το παιδί» συμπλήρωσε ο πατέρας του.

«Στον Βόλο ΜΕΘ Παίδων δεν υπάρχει. Μου είπε η διευθύντρια ότι μίλησαν με το Πανεπιστημιακό στη Λάρισα αλλά δεν ήταν έτοιμη. Μίλησαν με το Ιπποκράτειο και άκουσα ότι είπαν πως αν το παιδί δεν είναι διασωληνωμένο, δεν μπορούν να το δεχτούν. Ξαφνικά, σταμάτησε η καρδιά του», είπε ο πατέρας του και πρόσθεσε ότι «ήταν 30 άτομα από πάνω του και προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν χωρίς μηχανήματα αλλά με ΚΑΡΠΑ».

«Αν υπήρχε ΜΕΘ Παίδων, το παιδί θα είχε σωθεί»

«Έπρεπε να υπάρχει μία ΜΕΘ Παίδων. Δεν έχουμε σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Το παιδί ίσως να είχε σωθεί αν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός μίας οργανωμένης ΜΕΘ για παιδιά» δήλωσε στην τηλεόραση του Star ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και διευθυντής του Νευροχειρουργικού τμήματος, Νίκος Χαυτούρας.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε έρευνα για να διαπιστωθούν αν υπήρξαν λάθη στον χειρισμό της όλης κατάστασης, ενώ αναμένεται και η ιατροδικαστική εξέταση που θα ρίξει περισσότερο φως στα αίτια της τραγωδίας.

Οι γονείς, συγγενείς και φίλοι του 10χρονου θα του πουν το τελευταίο αντίο σήμερα Δευτέρα στον Κισσό Πηλίου.