άμφισσα-ο-συνηγόρος-του-πολίτη-ξήλωσ-481316
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.05.2018 | 18:42

Άμφισσα: Ο Συνηγόρος του Πολίτη «ξήλωσε» κεραία κινητής τηλεφωνίας

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Συνηγόρου, μετά από αίτημα πολίτη της Άμφισσας, να μεσολαβήσει για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που είχε εγκατασταθεί αυθαίρετα σε οικοδομή της περιοχής.

Ο Συνήγορος επισήμανε στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Άμφισσας ότι δεν υπήρχε νόμιμη παροχή στο όνομα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και ότι η ηλεκτροδότηση γινόταν μέσω υποπίνακα πρόχειρα εγκατεστημένου σε εξωτερικό τοίχο του δώματος της οικοδομής.

Επίσης, τόνισε στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι η επίμαχη κατασκευή κρίθηκε οριστικά αυθαίρετη.

Μετά τις επισημάνσεις του Συνηγόρου, η ΕΕΤΤ προχώρησε σε απόρριψη της αίτησης για άδεια αναβάθμισης, ενώ απεστάλη η απόφαση κατεδάφισης στην αρμόδια υπηρεσία της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδος, καθώς και στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.Άμφισσας.

Η υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενημέρωσε για την αδυναμία εκτέλεσης της απόφασης κατεδάφισης. Ύστερα από πολυετή διαμεσολάβηση του Συνηγόρου, απομακρύνθηκε η κεραία από την ίδια την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει την ανάγκη βελτίωσης του κανονιστικού πλαισίου που διέπει την εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.