αμερικανικό-κινηματογραφικό-συνεργε-48390
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.04.2023 | 22:30

Αμερικανικό κινηματογραφικό συνεργείο στο Βροντάδο για τον ρουκετοπόλεμο

Πόλος έλξης εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο τόσο από επισκέπτες από άλλα μέρη της Ελλάδας όσο και από το εξωτερικό. Μάλιστα κάθε χρόνο στη Χίο βρίσκονται κινηματογραφικά συνεργεία αλλά και τηλεοπτικά δίκτυα από άλλες χώρες για να καταγράψουν το εντυπωσιακό αυτό έθιμο, όπως ανέφερε στην εκπομπή ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Βεργίνας στην εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 6.

Φέτος στη Χίο βρίσκεται μεγάλο κινηματογραφικό συνεργείο της εταιρείας MSG Sphere, προκειμένου να μεταδώσει απευθείας στο Λας Βέγκας τον ρουκετοπόλεμο μεταξύ των ενοριών της Παναγίας Ερυθιανής και του Αγίου Μάρκου.

Ο κ. Βεργίνας ανέφερε ότι πάνω από 100 άτομα βρίσκονται στο νησί και εργάζονται πυρετωδώς για μπορέσουν να κινηματογραφήουν σε πραγματικό χρόνο τον «απόλυτο άρχοντα» των εθίμων του Πάσχα στο νησί, τον Ρουκετοπόλεμο.

Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι τα τελευταία χρόνια, αν και υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις από τους κατοίκους του νησιού για τη νομιμότητα ή μη το εθίμου στο Βροντάδο, όλοι οι κατασκευαστές τηρούν κανόνες ασφαλείας ώστε να είναι απόλυτα ασφαλές και να μην σημειωθούν ατυχήματα.