αμερικανική-πρεσβεία-συστάσεις-στου-707649
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.03.2020 | 18:01

Αμερικανική πρεσβεία: Συστάσεις στους Αμερικανούς που βρίσκονται σε νησιά & Έβρο

Συστάσεις προς τους Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν είτε στα νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό είτε στην περιοχή του Έβρου εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο, «μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχουν συγκεντρωθεί σε πολλές τοποθεσίες κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Οδοφράγματα και διαμαρτυρίες -συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων βίαιων συγκρούσεων- έχουν ξεσπάσει και συνεχίζουν να εκδηλώνονται στη Λέσβο και στα χερσαία σύνορα στην περιοχή του Έβρου. Η πρεσβεία έχει λάβει αναφορές για βία εναντίον Αμερικανών πολιτών που επιχειρούν να ταξιδέψουν στη Λέσβο».

Η πρεσβεία διαβεβαιώνει ότι είναι «σε επαφή με τις τοπικές αρχές για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών των ΗΠΑ σε αυτές τις περιοχές». Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχουν αλλαγές στην πολιτική ταξιδιών για το προσωπικό της αμερικανικής κυβέρνησης ή τις προξενικές αρχές.

Η πρεσβεία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να σκεφτούν την αναχώρηση στις επίμαχες περιοχές, εάν νιώθουν ότι η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο. Επίσης τους ζητά να έχουν σχέδια εκκένωσης χωρίς να στηρίζονται στη βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης, να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών, να αποφύγουν τα πλήθη και τις διαδηλώσεις, να κρατούν χαμηλό προφίλ, να ειδοποιούν την οικογένεια και τους φίλους τους για την ασφάλειά τους και να παρακολουθούν τα τοπικά μέσα για ενημερώσεις.