αμαλιάδα-στο-νοσοκομείο-5χρονη-από-επί-362857
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.05.2019 | 15:05

Αμαλιάδα: Στο νοσοκομείο 5χρονη από επίθεση σκύλου – Τη δάγκωσε στο πρόσωπο

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύεται μία 5χρονη από την Αμαλιάδα, καθώς δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο και φέρει τραύματα στο πρόσωπο.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και από εκείνη την ημέρα το παιδί βρίσκεται στις φροντίδες των γιατρών προκειμένου να επουλωθούν τα τραύματά του και να αντιμετωπιστούν τυχόν περιπλοκές.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο πατέρας του παιδιού, ο κ. Γιάννης Σπυρόπουλος, το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Ευαγγελιστρίας και συγκεκριμένα στην πλατεία που βρίσκεται πέριξ του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Από το παιχνίδι στο Νοσοκομείο

Η 5χρονη βρισκόταν μαζί με την μεγαλύτερη αδελφή της στην πλατεία και έπαιζαν, καθώς παραπλεύρως της πλατείας βρίσκεται και το σπίτι της οικογένειας.

Σε ανύποπτο χρόνο ένας αδέσποτος σκύλος που βρισκόταν στην πλατεία, όρμησε στην 5χρονη, την δάγκωσε στο πρόσωπο και άρχισε να την σέρνει επάνω στην πλατεία. Το παιδί άρχισε να ουρλιάζει σπαρακτικά και η μεγαλύτερη αδελφή της ανήμπορη να της προσφέρει το παραμικρό άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Στην πλατεία έσπευσε η μητέρα των παιδιών, την στιγμή που ο σκύλος είχε αφήσει από τα δόντια του την 5χρονη, και αμέσως κάλεσε τον πατέρα του παιδιού και η μικρή μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, εν συνεχεία στο Νοσοκομείο του Πύργου και από εκεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται αφού το τραύμα της δεν έχει επουλωθεί ακόμη.

«Το παιδί μου έπαιζε αμέριμνα στην πλατεία και το πήγε και το άρπαξε το σκυλί από το πρόσωπο και το έσερνε στην πλατεία. Ήταν ένας αδέσποτος σκύλος από αυτούς που κυκλοφορούν στην πλατεία Αγίου Αθανασίου. Το παιδί έχει τραύματα στο πρόσωπο, από το δάγκωμα, και έχει κάνει φλεγμονή και όπως είπαν οι γιατροί δεν μπορούν να γίνουν ράμματα, πρέπει να επουλωθεί το τραύμα και έχει μελανιές στο σώμα επειδή το έσερνε ο σκύλος στην πλατεία. Οι γιατροί κοιτάζουν να αποφύγουν τα χειρότερα» αναφέρει ο πατέρας της μικρής.

‘Να μαζέψουν τα αδέσποτα’

Ο κ. Σπυρόπουλος κατήγγειλε το περιστατικό στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας και αναμένεται να υποβάλλει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας.

«Εγώ δεν θέλω αποζημιώσεις, δεν θέλω τίποτα. Εγώ αυτό που ζητάω είναι να μαζέψουν τα αδέσποτα σκυλιά. Σήμερα ήταν το δικό μου παιδί, αύριο θα είναι κάποιο άλλο. Να κάνουν κάτι με τα αδέσποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος.