άλλοι-δυόμισι-τόνοι-ακατάλληλα-όστρα-604291
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.03.2019 | 10:50

Άλλοι δυόμισι τόνοι ακατάλληλα όστρακα στον Έβρο

Οι ανάγκες τους σαρακοστιανού τραπεζιού έχουν αυξήσει και την ζήτηση σε οστρακοειδή, με τους επιτήδειους να τα αλιεύουν και να τα μεταφέρουν παράνομα χωρίς παραστατικά και μέτρα υγιεινής, ακόμη κι αν είναι μικρών διαστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Σε μια αγροτική οδό στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης δυο ύποπτα Ι.Χ. αυτοκίνητα και οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης τα σταμάτησαν για να τα ελέγξουν. Όταν διαπίστωσαν ότι ήταν φορτωμένα με σάκους που περιείχαν όστρακα, συνέλαβαν τους Έλληνες οδηγούς ηλικίας 49 και 42 χρόνων, που δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα για την προέλευσή τους.

Στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου οδηγήθηκαν τα δυο οχήματα, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν 122 σάκους με συνολικά 2.239 κιλά όστρακα του είδους αχιβάδα μικρότερων διαστάσεων από το επιτρεπτό, τα οποία κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν. Τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν και οι οδηγοί –που δεν διέθεταν καν δίπλωμα οδήγησης- οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.