αλλοδαπός-έσπρωχνε-διαβατήρια-και-555741
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.11.2018 | 08:00

Αλλοδαπός «έσπρωχνε» διαβατήρια και χασίς στην Κω

Ένα από τους βασικούς κρίκους στην παράνομη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών έβαλαν στο χέρι οι αστυνομικές αρχές της Κω, συλλαμβάνοντας ένα νεαρό αλλοδαπό που ετοιμαζόταν να εφοδιάσει με άγνωστης προέλευσης ταξιδιωτικά έγγραφα μια ομάδα άλλων μεταναστών.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας έφτασαν στα ίχνη του 19χρονου στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας και τον εντόπισαν επ’ αυτοφώρω, την στιγμή που θα παρέδιδε σε δυο από τους συγκεντρωμένους αλλοδαπούς δυο δελτία αιτούντος διεθνή προστασία με στοιχεία διαφορετικών προσώπων, για τα οποία εξετάζεται αν είναι γνήσια ή και προϊόντα κλοπής. Μάλιστα, θα τους προμήθευε και με ακτοπλοϊκά εισιτήρια με προορισμό τον Πειραιά.

Ο νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη και στο σπίτι όπου διέμενε βρέθηκαν οκτώ μικρές συσκευασίες με συνολικά 21,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και επτά λαθραία πακέτα τσιγάρων που εστάλησαν στο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Ο 19χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών, παράβαση του τελωνειακού Κώδικα και διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.