αλλοδαποί-λεηλατούσαν-ορυχείο-της-δ-ε-433650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.10.2018 | 11:54

Αλλοδαποί λεηλατούσαν ορυχείο της Δ.Ε.Η. στην Κοζάνη

Χάρη στην ετοιμότητα και την παρατηρητικότητα των φυλάκων του ορυχείου της Δ.Ε.Η. στην Κοζάνη, εξαρθρώθηκε μια σπείρα αλλοδαπών που λεηλατούσαν τα σταθμευμένα μηχανήματα. Προσωρινά, οι δράστες διέφυγαν εγκαταλείποντας στο χώρο ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, για το οποίο δήλωσαν αργότερα… κλοπή!

Αυτό οδήγησε και στην σύλληψή τους, αφού οι άνδρες της Ασφάλειας Συκεών– Νεάπολης στην Θεσσαλονίκη, όπου υπέβαλαν τη δήλωση, είχαν ενημερωθεί ότι το όχημα βρέθηκε στο ορυχείο στο οποίο είχαν κλαπεί δύο συσσωρευτές από ένα γεωτρύπανο της Δ.Ε.Η.! Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί άμεσα ο 45χρονος ιδιοκτήτης του και να αποκαλυφθεί ότι είχε διαπράξει την κλοπή μαζί με έναν 39χρονο που και αυτός συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κοζάνης και με έναν ακόμη ομοεθνή τους ο οποίος αναζητείται.

Οι δράστες είχαν διαφύγει με άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 48χρονος ομοεθνής τους, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Στο αυτοκίνητο που άφησαν πίσω τους, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν τρεις συσσωρευτές που αποδόθηκαν σε υπεύθυνο της Δ.Ε.Η., δύο μεταλλικές εργαλειοθήκες, διάφορα εργαλεία, τέσσερα κινητά και ποσά 250 ευρώ και 100 δολαρίων.

Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης με κατηγορίες κατά περίπτωση για κλοπή, υπόθαλψη εγκληματία, ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη του τέταρτου συνεργού τους.